10. JULI 2019 kl. 09:20
Carsten V. Jensen i nyoprettet stilling som fodbolddirektør i Brøndby IF

Brøndby IF har i dag meddelt til fondsbørsen, at man byder velkommen til Carsten V. Jensen i en nyoprettet rolle som fodbolddirektør og direktionsmedlem. Samtidig siger man farvel til sportsdirektør Ebbe Sand, som har valgt at stoppe som følge af de organisatoriske ændringer. Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen glæder sig over tilgangen af Carsten V. Jensen, men er samtidig ærgerlig over, at man mister en kapacitet som Ebbe Sand.
 
- Når vi som bestyrelse ser tilbage og evaluerer vores transfervinduer de seneste mange år, så er det i dag desværre tydeligt, at vi ikke har været ligeså gode, som vi havde ønsket, til at købe og udvikle spillere med henblik på fremtidige salg. Så da vi fik muligheden for at få tilknyttet Carsten V. Jensen, som vi anser som en af Skandinaviens absolut bedste indenfor sit felt, så var vi ikke i tvivl om, at netop en så stærk og erfaren profil kunne styrke vores sportslige ledelse. Derfor glæder vi os over, at Carsten V. Jensen tiltræder dags dato som fodbolddirektør. Han får ansvaret for udviklingen af vores sportslige sektor med henblik på at styrke indsatsen omkring køb og salg af spillere og samtidig løfte strategiske initiativer på tværs af fodboldforretningen.
 
- Samtidig vil jeg benytte lejligheden til at udtrykke min store ærgrelse over, at det desværre ikke har været muligt at fastholde Ebbe Sand i den sportslige sektor. Ebbe er en stærk kapacitet, som kunne have været en central del af klubbens fremtid, særligt omkring udviklingen af vores ungdoms- og talentarbejde, der er en hjørnesten i strategi 6.4, og en essentiel opgave for at sikre klubbens fremtidige bæredygtighed. Der har været en række spekulationer i medierne og jeg ønsker at slå fast, at en fyring af Ebbe aldrig har været på tale, da han besidder stærke faglige kompetencer, der har bidraget væsentligt i hans syv måneder i klubben. Jeg har dog forståelse og stor respekt for Ebbes beslutning om, at han har valgt at takke nej til den nye rolle vi har tilbudt ham.
 
Som en del af ændringen i direktionen og den sportslige ledelse, så har bestyrelsen indført en række transferprincipper som man vil effekture fremadrettet. Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen forklarer hvorfor.
 
- Vi må erkende i bagklogskabens lys, at vi som klub ikke har været gode nok til at stille krav til os selv og derfor så vi blandt andet i sidste sæson, at vi i perioder afveg alt for langt væk fra strategi 6.4. Vi oplevede desværre, at vi blandt andet stillede i en startelver uden danskere, ligesom vores transfervinduer til stadighed har efterladt meget at ønske. Som bestyrelse er det vores opgave, at sikre de bedst mulige rammer for at vi som klub lykkes med vores strategi, men samtidig sikre, at vi ihukommer vores kultur og værdier. Derfor har vi drøftet en række transferprincipper vi som klub skal arbejde for at opfylde, og med Carsten V. Jensen ombord, så er vi meget fortrøstningsfulde for fremtiden.
 
Brøndby IF’s transferprincipper:
- Minimum 60% af spillerne i A-truppen skal på sigt være fra Danmark og de øvrige nordiske lande
- På sigt skal 6-8 pladser i A-truppen reserveres til Masterclass-spillere
- Der skal altid være danske spillere i startopstillingen
- Gennemsnitsalderen i A-truppen skal altid være under 25 år
- I 2021 ønsker vi, at 20% af alle spilleminutter i Superligaen og Pokalturneringen vil være med Masterclass-spillere
- Vi ønsker så vidt muligt ikke at betale transfergebyr for spillere med en alder over 27 år
 
 
Læs hele fondsbørsmeddelelsen her og om udnævnelsen af Ole Palmå til administrerende direktør her.