Jan Bech: Niels går ind i rollen med liv og sjæl

01.06.2019 08:54

Brøndby IF har i dag offentliggjort Niels Frederiksen som kommende cheftræner. Bestyrelsesformand og hovedaktionær Jan Bech Andersen forklarer her om ansættelsen.

- Det glæder mig, at vi i dag kan præsentere Niels Frederiksen som kommende cheftræner. Vi har været meget grundige i vores arbejde og givet os selv den nødvendige tid til at kunne træffe den rette beslutning. Jobbet som cheftræner er et af de absolut vigtigste i vores klub og virksomhed, og derfor er og bliver hastværk til lastværk. I takt med vi kom nærmere og nærmere den vigtige fjerdeplads, ønskede vi ikke at forstyrre Martin Retov og trænerteamet. Det handelede om fokus på opgaven, og at vi fik den afslutning på sæsonen, som vi troede og håbede på efter pokalfinalen.

- Ebbe og jeg har i processen naturligvis brugt vores netværk og afsondret markedet for mulige træneremner, ligesom der er cheftrænere, som har henvendt sig til os med stor interesse i rollen. Hvis vi havde ment, at det var det rigtige at gøre, så kunne vi have valgt et stort internationalt trænernavn til rollen, men vi har hele tiden lænet os op ad strategi 6.4 og brugt den som vores rettesnor.

- Vi har således haft fokus på kandidaternes evne til at forstå og villighed til at respektere Brøndbys unikke DNA, hvor mod, ydmyghed og hårdt arbejde er centralt. Vi har ligeledes haft fokus på evnen til at udvikle unge spillere og evnen til at spille den type fodbold, som vi ønsker at spille. Og sidst, men ikke mindst, kandidaternes evne til at ville blive en del af det store smukke fællesskab, som Brøndby først og fremmest er og altid skal være, hvor ingen er over klubben. Jo mere vi har snakket med Niels, jo tydeligere har det været, at Niels forstår opgaven til fulde, og han spiller netop den type fodbold, vi ønsker – nemlig offensivt og angrebsivrigt. Og selvom Niels på overfladen er en rolig mand, så har han gennemslagskraft og den ild i øjnene, der skal til for at lykkes i Brøndby IF. Og netop sulten for opgaven er vigtig i en klub som Brøndby IF. Man skal ville det og gå ind i det med liv og sjæl, og det er jeg og Ebbe overbevist om, at Niels vil. Vi glæder os derfor til at få Niels ombord og ser frem til at godt samarbejde.

Bestyrelsesformanden ser den kommende cheftræner som en stærk ledertype, der kan udvikle klubben. 

-  Niels er en direkte og ærlig mand, der ved, hvad han vil og kommer i mål med de opgaver, der står foran ham. Han er pragmatisk og inkluderende, men formår også at løfte sig op strategisk og sætte en tydelig retning for dem, der omgiver ham. Niels spiller en aggressiv og angrebslysten fodbold, som netop er kendetegnende Brøndby IF. Det Brøndby IF både Niels og vi ønsker, er et Brøndby IF som spiller offensivt og attraktiv fodbold, som jagter topplaceringer hvert år, og så får Niels også en opgave i at sikre, at vi får lukket det hul, vi har haft, når det gælder udviklingen af egne talenter og unge spillere, der slår igennem, ligesom vi skal have mindsket gennemsnitsalderen i vores spillertrup. Det tror vi på, Niels kan hjælpe os med, og derfor glæder jeg mig som sagt over, at vi i dag har offentliggjort Niels som vores kommende cheftræner.

Du kan læse mere om ansættelsen af Niels Frederiksen her, hvor den kommende cheftræner selv sætter et par ord på ansættelsen. 

Foto: Getty Images