21. MAJ 2019 kl. 08:34
Jesper Jørgensen om justerede forventninger: Vil fastholde nøglespillere

I det netop offentliggjorte kvartalsregnskab kan Brøndby IF oplyse, at man nedjusterer fra et underskud mellem 10-20 millioner kroner til et underskud mellem 40-50 millioner kroner for regnskabsåret 2019.

Administrerende direktør Jesper Jørgensen forklarer, at det skyldes, man ikke ønsker at sælge nøglespillere for enhver pris, og derfor justerer man forventningerne til sommerens potentielle transfergevinster. Man ønsker at fastholde et konkurrencestærkt mandskab som suppleres med talenter fra Brøndby Masterclass.

- Selvom sæsonen endnu ikke er slut, og vi stadig har en god mulighed for at nå en plads i Europa, så må vi konstatere, at vi har haft en sportsligt utilfredsstillende sæson med alt for store udsving, hvilket kan mærkes i regnskabet. Vores forventning til sommerens transfervindue er i dag, at vi til sommer kommer til at realisere en transfergevinst på ca. 17 millioner kroner, da vi ikke ønsker at sælge nøglespillere for enhver pris.

- Vi skal fastholde udvalgte nøglespillere og supplere med enkelte dygtige spillere udefra og med talenter fra Brøndby Masterclass. Med det budget vi har til rådighed, så bør vi altså være konkurrencedygtige i toppen af dansk fodbold. Der kan selvfølgelig komme tilbud på enkelte spillere, der er så gode at vi ikke kan sige nej, men vi arbejder som sagt ud fra en forventning om, at vi fastholder udvalgte nøglespillere.

I kvartalsregnskabet kan Brøndby IF yderligere oplyse, at man nu planlægger at gennemføre den planlagte emission i andet halvår af 2019. Administrerende direktør Jesper Jørgensen forklarer, at man ønsker størst mulig sportslig afklaring for aktionærer og potentielle investorer før man påbegynder emissionen.

- Transfervinduer har en stor effekt på fodboldklubbers regnskaber, ligesom ansættelse af en ny cheftræner har betydning. På den baggrund har vi valgt at gennemføre emissionen i andet halvår af 2019, da vi ønsker størst mulig afklaring for vores aktionærer og potentielle investorer. At vi rykker emissionen til andet halvår af 2019 får ikke betydning for sommerens transfervindue.

Du kan læse hele kvartalsregnskabet her.