15. MAJ 2019 kl. 11:10
Wilczek: Vi skal være tændte, men ikke overtændte

På fredag spiller Brøndby IF pokalfinale for tredje år i træk. Denne gang er modstanderen FC Midtjylland, der endnu ikke har prøvet at vinde en pokaltitel, og står det til Kamil Wilczek, kommer det heller ikke til at ske på fredag.

- Det er altid specielt med en pokalfinale. Vi kan ikke sammenligne med de to seneste år. Vi er i en anden situation i år, det er en anden sæson, en anden modstander, så man kan ikke sammenligne.

- Det er en speciel kamp. Der er en særlig følelse i truppen og i alle folk omkring Brøndby IF. Vi ved, hvad den pokal betyder for folk herude, og vi er klar til kampen. Vi kommer bedst muligt forberedt, og vi kommer med en sejr i bagagen og har næsten lige slået FC Midtjylland på udebane og har i det hele taget spillet mange gode kampe mod dem de seneste sæsoner, understreger den polske angriber.

Der er kun to dage tilbage til den største enkeltstående kamp i dansk fodbold, og man kan mærke, at fredagen nærmer sig med hastige skridt.

- Atmosfæren er rigtig god, og det giver os en god energi. Det er vigtigt, at vi ikke lader situationen stresse os. Vi skal finde det helt rigtige spændingsniveau ligesom sidste år. Vi skal være spændte og ikke nervøse. Vi skal være tændte, men ikke overtændte. Der er en fin linje mellem at være rigtig tændt og overtændt. Der skal vi ramme rigtigt, og det skal vi nok gøre fredag, forsikrer Wilczek, der godt ved, at pokaltitlen vil betyde meget i en svær sæson.

- I år er det en anderledes situation. Vi har ikke leveret godt nok indtil videre, og det er sidste chance for at få et trofæ. Det vil ikke gøre det til en perfekt sæson, men det vil blive en god sæson, hvis vi vinder en titel.

- Vi vil gerne fejre en pokaltitel med alle omkring Brøndby IF igen, for det var en speciel dag sidste år.

Der er fanmarch fra og fanzone på Gammeltorv og Nytorv i indre Købehavn. Du kan læse meget mere om programmet for den store dag her.

Foto: Getty Images