Sportsbyen vil klæde Brøndby Kommune

03.05.2019 11:00

Siden Kjeld Rasmussens første tid som borgmester i Brøndby Kommune, har sporten været et omdrejningspunkt i kommunen. Det ændrede sig ikke under efterfølgeren Ib Terp, og nuværende borgmester Kent Magelund bærer faklen videre.

Planen er at skabe ’Sportsbyen’ i området, hvor Brøndby Stadion, Team Danmark, Danmarks Idrætsforbund og DBU allerede ligger, og det er et tiltag, der kun vil styrke kommunens brand som en kommune med stort fokus på sport og idræt.

Planen om Sportsbyen blev i går præsenteret i Roma Loungen på Brøndby Stadion i form af en hvidbog. Det var et velbesøgt arrangement, hvor mange af Sportsbyens interessenter var repræsenteret.

- Som fodboldklub har vi altid følt en stor opbakning fra kommunen, og som fodboldklub ser vi også en stor værdi i at kunne tiltrække endnu mere sport til regionen. Det er derfor, vi er gået aktivt ind i Sportsbyen og arbejdet om at gøre den til virkelighed.

- Det er vigtigt for os, at Brøndby IF ikke kun er en Superliga-klub, men en fodboldklub der stadig har rødderne plantet solidt på Vestegnen med masser af ungdomshold, amatørhold i alle aldre for drenge og pige, mænd og kvinder. Det er fortiden, nutiden og fremtiden for vores klub, og hvis vi kan bidrage til, at endnu flere får lyst til at være aktive i deres fritid og blive en del af fællesskabet, så føler vi os forpligtet til at hjælpe, fortæller Jesper Møller, næstformand i bestyrelsen i Brøndbyernes IF A/S.

I Sportsbyen ligger også Brøndby Hallen, Brøndby Gymnasium samt Sport Event Danmark, og det er planen, at Sportsbyen skal være et samlende sted for både disse og tidligere nævnte organisationer og på den måde styrke samarbejdet med og for hinanden.

- Der ligger mange stærke sportsorganisationer i Brøndby allerede, og mens nogle arbejder sammen, vil det blot styrke os sammen og hver i sær, hvis vi kan få styrket samarbejdet gennem Sportsbyen og på den måde alle sammen trække på hinandens styrker.

- Det vil også komme borgerne til gode i form af flere muligheder for at være aktive før eller efter skole og arbejde. Selv om Sportsbyen vil styrke elitesporten, er det lige så vigtigt for os som fodboldklub at have bredden med, for det er ud af den, eliten vokser. Og alle dem, der ikke kan dyrke eller har interesse i sport på eliteplan, har lige så stor ret til at dyrke den sport, de ønsker, understreger sportsdirektør Ebbe Sand.