13. APRIL 2019 kl. 08:20
Retov: Ingen gider tabe et Derby

I morgen finder sæsonens tredje Derby sted, og det er på Brøndby Stadion, hvor der er kickoff kl.16:00. Fanzonen åbner dog allerede kl. 12:00, og programmet for fanzonen kan læses her.

Cheftræner Martin Retov ser frem til sit første Derby som cheftræner, og til at to forskellige spillestile mødes.

- Når man møder FC København, så møder man et hold, der spiller kontrolleret fodbold og er dygtige i deres organisation på banen og i deres klassiske 4-4-2. Vi er derfor ikke i tvivl om, hvordan de spiller i morgen, ligesom de heller ikke er i tvivl om vores spillestil. Det er to forskellige stilarter, der mødes, så det gælder om for begge hold at have troen på, at det, man render rundt og laver, kan slå modstanderen på dagen og ikke begynde at spille kampen på modstanderens præmis. Det er vi lykkedes bedre og bedre med her i foråret, især vores spil med bolden har forbedret sig væsentligt. Så vi går ud med vores spil og jagter de tre point.

Til de seneste Derbyer har der ikke været mange mål mellem holdene, men et hurtigt mål i morgen kan ændre på det, mener Retov.

- Det er sjældent, at et Derby bliver ligeså chancerigt som vores kampe mod eksempelvis FC Nordsjællland, hvor der er den ene chance efter den anden i hver ende. Et Derby bliver mange gange afgjort af et enkelt mål, men hvis der bliver scoret et tidligt mål i morgen, så kan det selvfølgelig godt løse op for kampen. Ingen af os har lyst til at tabe, for vi er i gang med at kæmpe os ind på tredjepladsen, hvor vi netop har halet ind på OB, da de tabte i sidste weekend, og vi fik uafgjort i Farum.

Det forventes, at Brøndby Stadion vil være proppet med fans i morgen til Derbyet, og det vil som altid være noget helt særligt for spillere og trænere.

- Derbyer er bare noget helt særligt. Det er helt elektrisk, og det giver alle en fed fornemmelse at være en del af. Som spiller kan man i et Derby pludselig fem procent mere, end man troede, for stemningen løfter spillerne, når fansene har øjnene rettet mod bolden og er til stede i hver aktion og hylder tacklinger, indkast, hjørnespark, osv. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vores fans vil være der for spillerne i morgen.

Da cheftræner Martin Retov selv var spiller i Brøndby IF, scorede han selv i et Derby og fejrede det efterfølgende med en noget speciel dans. Retov vil dog ikke love at han vil fejre en Derby-sejr på samme måde i morgen, men han har et andet løfte til Brøndby IF’s fans. 

- Det er rigtigt, at jeg efter en scoring mod FC København fejrede målet med en særlig dans. Det var et væddemål, jeg havde med et par andre Superliga-spillere, hvor vi aftalte, at hvis vi scorede, så skulle man lave en særlig fejringsdans – nogle kalder det påfugle-dansen – og så gik det hverken værre eller bedre, end at jeg scorede.

Lover du at lave den hvis Brøndby IF vinder Derbyet i morgen?
- Ha ha – nej, men jeg lover at lave den, når vi vinder pokalfinalen.

Derbyet har kampstart kl.16:00, mens fanzonen allerede åbner kl.12:00. Har du ikke mulighed for at være på stadion i morgen, så kan kampen ses på 3+, hvor der er optakt fra kl.14:00.

Foto: Getty Images