1. APRIL 2019 kl. 08:59
Ebbe Sand: Ny metode skal sikre sportslig succes

Som en del af den opdaterede strategi 6.4 har sportsdirektør Ebbe Sand valgt at gå nye veje i jagten på sportslig succes. Kommende Brøndby-spilleres sportslige evner er nu ikke længere det eneste afgørende, for fremadrettet vil man også bruge tid på at studere deres gener og slægtshistorik, før man underskriver aftaler med nye spillere.

Sportsdirektør Ebbe Sand sætter her et par ord på det nye initiativ.

- I fodbold jagter vi altid de sidste marginaler. Kan man finde et par procenter her og der, kan det få stor sportslig betydning. Det gælder også i vores scouting. De sportslige evner vil naturligvis fortsat være et stort fokus i vores scouting, men vi vil i langt højere grad nu bruge tid på at analysere en kommende spillers gener, når vi jagter den næste profil for Brøndby IF.

Den banebrydende metode er udviklet af Match DNA ApS, og Brøndby IF er den første klub, der benytter sig af metoden.

- Vi har indgået et samarbejde med Match DNA ApS som er en nystartet biotech-virksomhed inden for dette område. Gennem en enkelt dråbe sved kan de kortlægge en spillers gener og slægtshistorik flere hundrede år tilbage, og ud fra det kan vi lave en præcis analyse af en spillers potentiale. 

- Helt konkret betyder det blandt andet, at når vi møder AaB på torsdag, har vores spillere en opgave lige efter slutfløjt i at bytte trøjer med alle AaB-spillerne. På den måde kan vi indsamle dna fra potentielle interessante AaB-emner, som er på vores scoutingliste, da vi ud fra sveden på trøjerne kan analysere hver af deres spilleres gener og slægtshistorik. Det vil give os et fantastisk overblik over spillernes reelle potentiale, hvor vi tidligere blot kiggede på spillernes evner med bolden, passets farve og lyttede til agentens lovord.

Det er dog ikke kun mulige nye spillere, der bliver testet grundigt med den nye metode. Det gælder også spillerne i den nuværende spillertrup.

- Siden vi startede samarbejdet med Match DNA ApS, har vi fået testet hele spillertruppen. Analyserne viser, at stort set alle de udlændinge vi har i spillertruppen rent faktisk har danske forfædre, så vi har i dag en spillertrup med kun en enkelt udlænding, nemlig Hjörtur Hermannsson. Hans test viste, at han som den eneste i truppen ikke har nogen danske gener i sig. Hans test viste derimod, at han har spændende brasilianske aner, så trænerteamet er nu ved at lægge et særligt træningsforløb for Hjörtur, så han kan få sine genetisk nedarvede dribleevner bragt mere i spil.

Samarbejdspartneren Match DNA ApS blev grundlagt den 1. april 2019 af Dr. Ille Liegen.