Lær modstanderen at kende: Lokomotiv Tashkent

20.01.2019 13:00

Mandag kl. 13:00 dansk tid - kl. 16:00 lokal tid - tager Brøndby IF hul på første træningskamp på træningslejren, og første modstander bliver det usbekiske mandskab Lokomotiv Tashkent. Kampen bliver spillet på Jebel Ali Centre of Excellences baner i Dubai.

Lokomotiv Tashkent er en forholdsvis ny klub, som blev grundlagt for 17 år siden. I hjemlandet går de under kælenavnet Railroaders, da deres ejer og hovedsponsor er det statsejede jernbaneselskab Uzbekistan Railways.

På trods af sine kun 17 år på bagen har det været lidt af en rutchebanetur for Lokomotiv Tashkent, hvor de i 2004 rykkede op i den bedste række, men i 2010 måtte de en tur ned i landets næstbedste række, hvorefter de året efter rykkede op igen.

Lokomotiv Tashkent spiller nu i den usbekiske Super League, hvor de er blevet mestre de sidste tre år. Dermed sikrede de sig igen en plads i den asiatiske Champions League. Her møder de den 4. marts Al-Wahda FC fra Abu Dhabi.

Den nationale liga i Usbekistan, Super League, afvikles modsat den danske Superliga fra vinter til vinter, så den følger kalenderåret. De tre års seneste mesterskaber er de eneste, som Lokomotiv Tashkent har vunder gennem historien. I 2016 og 2017 vandt de også pokalturneringen og dermed the double i de år.  

Lokomotiv Tashkent har til huse på Lokomotiv Stadium, som ligger i hovedstaden Tashkent og kan rumme op til 8000 tilskuere.

Morgendagens kamp kan følges live på Brøndby Indefra.

Foto: Getty Images