5. JANUAR 2019 kl. 10:30
Ebbe Sand: Alting er lidt større

Onsdag den 2. januar var første officielle arbejdsdag for sportsdirektør Ebbe Sand, efter at Troels Bech stoppede ved udgangen af 2018. Men den nye sportsdirektør med det velkendte navn er allerede godt inde i rollen, da han fulgte Troels Bech tæt i hans sidste tid i klubben.
 
- Selvom det er min første officielle uge, så føler jeg, at jeg har været her længe. Jeg har gået op og ned af Troels i halvanden måneds tid, så jeg føler faktisk, at jeg allerede kender alle kollegaerne og kender arbejdsgangene. At have mulighed for en så lang overleveringsperiode med Troels har været fantastisk, for det gør, at jeg kan fortsætte der, hvor Troels slap, fortæller den nye sportsdirektør.
 
Selvom meget er forandret på de 18 år, der er gået, siden Ebbe sidst var i klubben, så føler han sig alligevel allerede godt hjemme, selvom forholdende er blevet lidt større.
 
- Jeg må sige, at det hele faktisk føles lidt større i dag, end da jeg sidst var i klubben. Der er endnu flere fans, endnu flere sæsonkortholdere og endnu mere interesse fra omverdenen, og det gør bare opgaven endnu sjovere. Når man dog først én gang har været i en klub som Brøndby IF og har fået den der Brøndby DNA ind under huden, så er det som at komme hjem, uanset hvor stort det i dag er blevet.

- Jeg har simpelthen en følelse af at være hjemme igen. Det er en stærk følelse at gå rundt med. Og nu hvor jeg er tilbage og har set forholdende tæt på, så må jeg sige, at Brøndby IF i dag er en klub med et internationalt snit over sig. Hele staben, trænerteamet, analytikerne, måden vi tracker spillere på på to ellevemandsbaner, ja, der er vi langt foran de fleste andre. Vi har et rigtig stærkt setup på et meget højt niveau, og det skal Troels, bestyrelsen og hele den sportslige sektor have et stort klap på skulderen for, at man har bygget op igennem de sidste par år og skabt et stærkt fundament.

Selvom rollen som sportsdirektør stadig er ny for Ebbe Sand, så er han ikke i tvivl om hvor hans fokus skal være det næste stykke tid.
 
- Jeg skal ind og fortsætte det flotte arbejde, Troels har lavet med den sportslige sektor, og så har jeg en masse erfaring fra højeste niveau i Bundesligaen, som jeg skal tage med mig ind i rollen som sportsdirektør. Jeg skal naturligvis bruge meget af min tid på at være tæt på Superliga-truppen og på trænerteamet, så jeg bedst muligt kan bistå dem. Jeg kommer også til at have et stort fokus på vores unge talenter i Brøndby Masterclass, for vi skal simpelthen have flere igennem det berømte nåleøje. Og ligesom Troels har jeg et stort arbejde med at sikre, at de rigtige spillere kommer ind og ud af klubben, så vi hele tiden har den rigtige trupsammensætning. Der er heldigvis mange ting at taget fat på, og nu hvor transfervinduet er åbent, så er det naturligt, at det lige nu handler meget om spillere, der skal ind og ud af klubben.
 
Spillerne møder ind til fysiske test på tirsdag i den kommende uge, og på onsdag finder den første træning sted. Du kan se programmet over, hvilke træningskampe der er planlagt i januar lige her.