26. SEPTEMBER 2018 kl. 20:30
Brøndby IF's kvinder videre i Champions League efter sejr over Juventus

Her til aften spillede Brøndby IF’s kvinder sig videre til 1/8-finalerne i Champions League.

Juventus var på besøg, efter man i Italien havde spillet 2-2 i det første opgør. 8531 tilskuere var på plads på Brøndby Stadion – hvilket er rekord for en kamp i dansk kvindefodbold i klub-regi. De mange fans blev da heller ikke skuffet.

Kampen blev vundet med 1-0 på et mål af Nicoline Sørensen i første halvleg. Derudover blev Brøndby IF’s målmand Katrine Abel kåret til kampens spiller efter en stærk præstation.

Cheftræner Per Nielsen var bestemt også tilfreds med kampen.

- Det var en præstation, jeg er virkelig stolt over, hvor pigerne viste fighterhjerte og vilje over 90 minutter plus det løse. Det var en helt fremragende kulisse, og det er heller ikke noget, pigerne er vant til. Det så ud til, at pigerne hyggede sig derinde, og det var det vigtigste, lyder det fra træneren, der var glad for den disciplineret indsats.

- De første 20 minutter synes jeg ikke, vi får sat vores pres, men derefter bliver det bedre, og vi kommer ind i kampen. Vi vidste, vi nok skulle komme frem til chancerne, og vi får også scoret et fint mål i første halvleg. Det var en kamp, som bølgede frem og tilbage i forhold til spil og chancer, men vi vinder den her kamp, og jeg synes, at alle præsterer helt fantastisk, lyder det afslutningsvis fra en stolt cheftræner.

Et specielt mål
Kampens eneste mål blev sat ind af Nicoline Sørensen. Efter kampen var hun dog heller ikke bleg for at indrømme, at målet betød lidt mere end normalt.

- Vi erobrer bolden relativt højt oppe på banen, hvor jeg bliver stukket i dybden. Jeg sparker til den fra en lidt spids vinkel, hvor den så går mellem deres keepers ben og ind, lyder det fra Brøndby IF’s nummer 16, der har svært ved at skjule sin begejstring.

- Det var en fantastisk oplevelse. Vi spiller en god kamp og får sejren, selvom det blev lidt spændende til sidst. Vi holder os til planen, og vi får ydet en professionel indsats. Det var helt specielt med den opbakning fra lægterne, det tror jeg ikke, der er nogen af os, som har prøvet før.

Brøndby IF’s kvinder er således videre til 1/8-finalerne, hvor der venter endnu en svær opgave.