29. JUNI 2018 kl. 12:00
Nye trænere i Brøndby Masterclass

Brøndby IF investerer i Brøndby Masterclass og forstærker indsatsen i talenternes transition til det aggressive presspil, man i dag kender fra Superliga-holdet. Den forstærkede indsats betyder blandt andet, at de tre Brøndby Masterclass-hold får nye trænere.
 
Som annonceret i forrige uge er Joakim Mattsson allerede ansat som U19-træner og er p.t. med Superliga-truppen i Østrig på træningslejr. Som ny U17-træner har man skrevet under med Anton Lyme, der kommer fra en rolle hos Hvidovre IF som U19-træner, og som ny U15-træner træder Sune Jensen ind. Sune Jensen er p.t. U19-træner i B93. Det er dermed tre nye trænere, som er at finde i Brøndby Masterclass efter sommerferien på hver deres Brøndby Masterclass-hold.
 
Sportsdirektør Troels Bech fortæller her om den nye organisation.
 
- Vi er to år inde i vores otteårige strategiperiode, og det er nu, vi skal dreje i roret i Brøndby Masterclass, hvis vi skal række ud og nå de mål, vi har udstukket os selv i strategi 6.4.
 
- Vi har nået meget på to år, og vi kan se konturerne af fremtidens Brøndby Masterclass, men det er nu, vi skal bringe os selv endnu tættere på vores mål, og vi forstærker derfor indsatsen. Vi har ikke blot ansat tre nye trænere, men vi investerer også væsentligt i det øvrige team omkring talenterne og trænerne i Brøndby Masterclass.
 
- Brøndby Masterclass får deres eget analyse-setup, som på mange måder matcher Superliga-truppens, og der kommer ekstra fokus på spillernes fysiske og mentale udvikling, så vi er i gang med at ansætte specialister inden for disse felter, som kun vil have til opgave at udvikle vores talenter i Brøndby Masterclass.
 
- Vi har alle en klar ambition om, at vi skal gøre springet fra Brøndby Masterclass til det at træde ind på Brøndby Stadion som Superliga-spiller mindre, end det er i dag, og det tror vi på, at vi gør os selv i stand til med den nye organisation og de væsentlige investeringer, vi nu foretager.
 
Ansættelsen af de tre trænere betyder samtidig et farvel til den nuværende U19-træner Frederik Birk samt U17-træner Frank Hjortebjerg, mens den nu tidligere U15-træner John Ranum fortsætter i en bredere rolle med fokus på den individuelle træning af talenterne i Brøndby Masterclass og udvikling af trænere i amatørforeningen.

 
- Vi må desværre sige farvel til to dygtige trænere i Frederik Birk og Frank Hjortebjerg i denne omgang. De har begge leveret et godt stykke arbejde og været med i den transformation, Brøndby Masterclass og resten af Brøndby IF har været igennem de sidste to år. Det vil vi gerne takke dem for og ønsker dem held og lykke.
 
Sportsdirektør Troels Bech fortæller, at man i forbindelse med den nye organisation og investeringerne, man fortager, har oprettet en ny stilling som Head of Coaching, der skal sikre, at alle trænerne har de retter værktøjer til implementeringen af spillestilen. I rollen som Head of Coaching har man ansat Klavs Rasmussen, som igennem årene har trænet flere divisions- og ungdomshold og senest været klubtræner i Ghana.
 
- Implementering af spillestil er altid kompleks, og det er ikke blot spillerne, der løbende skal trænes og coaches - det gælder også vores trænere. Vi har derfor oprettet en ny stilling som Head of Coaching, der skal sikre, at trænerne hele tiden er opdateret på udviklingen af spillestilen, og at de har de rette værktøjer, samt at de kan få coaching i det daglige. Vi forventer, at dette vil give vores trænere et større manøvrerum i det daglige arbejde med spillerne, og at vi dermed på den lange bane i højere grad kan udvikle spillerne.
 
Brøndby Masterclass starter den nye sæson op mandag den 23. juli.