21. JUNI 2018 kl. 10:00
Brøndby Masterclass ansætter Joakim Mattsson som ny U19-træner

Sommerpausen er så småt ved at melde sig for Brøndby Masterclass, og når spillerne i slutningen af juli møder ind til sæsonens første træning efter nogle ugers tiltrængt og fortjent hvile, bliver det med et nyt ansigt på posten som U19-træner, da svenske Joakim Mattsson er blevet ansat som ny cheftræner for holdet.

- Da vi for to år siden introducerede vores nye spillestil, betød det også en omstilling i måden vores hold i Brøndby Masterclass spiller på, for vi ønsker en klar rød tråd igennem hele klubben i måden vi tænker og spiller fodbold. De sidste par sæsoner har derfor været en transitionsperiode for trænere og spillere i Brøndby Masterclass. Jeg glæder mig over at såvel trænere som spillere har taget særdeles godt imod den nye spillestil med både stor nysgerrighed og vilje, og det er takket været deres fortrinlige indsats, at især de ældre af holdende i Brøndby Masterclass i dag er kommet så langt, som de er, i at træne og spille på samme måde som førsteholdet.

- Med ansættelsen af Joakim Mattsson ønsker vi at forstærke denne transition i Brøndby Masterclass. Joakim har erfaring med at træne akademihold, ligesom han har stor erfaring med senior og elitespillere, hvor han senest har arbejdet i blandt andet Vendsyssel og Thisted i 1. division. Nu skal Joakim sørge for, at vores største talenter er parate til at tage skridtet op i Superliga-truppen. 

Den nuværende U19-træner Frederik Birk er blevet tilbudt en anden rolle i klubben, og sportsdirektør Troels Bech forklarer, at ansættelsen af Joakim Mattsson er en del af en pågående evaluering af Brøndby Masterclass.

- Vi er meget tilfredse med Frederik Birks arbejde på U19-holdet. Han har som træner taget den nye spillestil til sig, og hans måde at stile efter udvikling af spillere til Superliga-mandskabets spillestil vil vi gerne have i spil på nogle af vores yngre spillere, og det er vi nu i dialog med Frederik om.

- Vi er ligeledes i dialog med de øvrige Masterclass trænere om, hvordan vi fortsætter transitionen i de kommende sæsoner, så vi står bedst muligt, og når de mål, vi har sat os selv. Vi har altid vægtet udviklingen af egne talenter meget højt i Brøndby IF, og det vil vi fortsat gøre.

Joakim Mattsson har første arbejdsdag i Brøndby Masterclass allerede på søndag, hvor han drager sammen med Superliga-truppen på træningslejr til Østrig, hvor han skal følge de daglige træninger og suge til sig, før Brøndby Masterclass og U19-holdet starter op igen efter sommerferien.