Lars Høgh: Mexico er noget specielt

05.06.2018 18:45

På lørdag spiller Danmark deres sidste testkamp, inden turen går mod Rusland og verdensmesterskaberne i fodbold. Modstanderen hedder Mexico, et land som efter VM i 86 har haft stor betydning i mange rødhvide fodboldhjerter. En af dem, som var med og fik en uventet hovedrolle i Mexico for 32 år siden, er Brøndby IF’s og herrelandsholdets egen målmandstræner, Lars Høgh.

- VM i 1986 er jo særligt både for Danmark og for mig personligt. Det var Danmarks første VM med et stærkt hold, og efter et godt EM to år forinden var det første gang, vi kunne vise, at vi kunne spille lige op med de bedste hold på den største scene. Personligt var jeg jo blevet udtaget som sidste mand i truppen, faktisk foran Peter Schmeichel, da jeg havde mere erfaring, men det betød, at jeg var tredjemålmand, og ikke regnede med at have nogen chance for at få spilletid. Alligevel endte jeg med at stå to kampe, og det var en helt fantastisk oplevelse, udtaler Lars Høgh da Brondby.com fanger ham i landsholdslejren i Helsingør, og forsætter. 

- Generelt var det en stor oplevelse at være i Mexico. Udover at vi oplevede maden, kulturen og stemningen, havde hele byen, vi boede i, hængt danske flag op og gik rundt i danske landholdstrøjer.

På lørdag kan Lars Høgh også forvente at se mange røde trøjer, og ifølge målmandstræneren kan tilskuerne på Brøndby Stadion godt glæde sig til en anderledes testkamp, end dem man måske er vant til.

- Jeg tror godt, jeg kan love, at der kommer noget mere nerve i denne her kamp, end vi måske har set i de tidligere testkampe. I og med kampen ligger kun en uge før vi møder Peru, er det jo nogle af spillernes sidste chance for at vise deres værd. Selvfølgelig skal de også passe på sig selv, men der vil helt sikkert blive arbejdet stenhårdt.

-  Derudover er Mexico jo et teknisk meget dygtigt hold, som med sikkerhed vil levere noget seværdigt fodbold

Vi glæder os til at se så mange som muligt til generalprøven for VM, og ikke mindst få et gensyn med den nation, som var til at kickstarte dansk landsholdsfodbold. 

Du kan finde din billet til opgøret for blot 110 kr. her:

Foto: Getty Images