31. MAJ 2018 kl. 13:20
Endnu en pokaltitel til Brøndby Masterclass
I tirsdags var det U13 og U14 fra Brøndby Masterclass, der var i aktion i pokalfinalerne for deres respektive årgange, og onsdag var turen så kommet til de ældste årgange i Brøndby Masterclass.
 
Både U17 og U19 var i aktion på Frederiksberg Stadion, og ligesom det var tilfældet hos de yngste talenter, blev det til en sejr og et nederlag. 
 
U17: Skulle have lukket den tidligere
Frank Hjortebjergs mandskab mødte HB Køge, og her blev det til en sejr på 1-0.
 
- Det var, som pokalfinaler tit er, lidt tæt og dramatisk og kan gå begge veje, men jeg synes, vi kan være tilfredse med vores præstation. HB Køge er gode på omstillinger, og det har vi haft problemer med tidligere. Vi har også lidt udfordringer med det i starten af kampen, og de får en friløber efter syv-otte minutter, som Jonathan redder flot nede i målet.
 
- Ellers holder vi de omstillinger nede og forsvarer godt fremad, som kampen skrider frem og kontrollerer kampen på bolden rigtig fint. Vi har lange faser, hvor vi får splittet dem godt ad og får bygget angrebene godt op, lyder det fra cheftræner Frank Hjortebjerg, der dog gerne ville have haft sikret sejren tidligere end den 1-0-føring, de gik til pause med:
 
- Vi skulle have lukket kampen tidligere – især i anden halvleg var chancerne til det. Det var en fin sejr, for vi har været lidt ramt i foråret, hvor vi ikke har fået resultaterne til at gå vores vej i de tætte kampe, så det er rart at kunne hive noget med hjem til pokalskabet.
 
Brøndby IF – HB Køge 1-0 (1-0)
1-0: Jakob Rasmussen
 
Startopstilling
 
Muamer Brajanac

Jakob Rasmussen – Oliver Rytter – Ronni Arabaci

Lauritz Brandt – Frederik Valdbjørn

Filip Andersen – Elias Gärtig – Oscar Salling – Andrew Oseni

Jonathan Fischer

Bænken: Frederik Nørrestrand, Mikkel Eslund, Mathias Kvistgaard, Tobias Juul.
 
U19: Altid surt at tabe på straffespark
- Det er altid surt at tabe på straffespark. Men i første halvleg synes jeg, vi gør det rigtig fint. Vi er i fin kontrol, ser gode ud og får skabt to-tre store chancer. Jeg kunne godt have tænkt mig, at vi var foran, da vi gik ind til pause, men der står den så 0-0, og vi ved, der venter en svær anden halvleg.

-  Vi er ikke lige så kontrollede i anden halvleg. Lyngby kommer bedre med og får også et overtag. Men jeg husker ikke, at jeg er decideret nervøs for, at det tipper deres vej, men så får de en dum standardsituation – og dem har vi måttet slås lidt med på det seneste, hvor vi ikke afviser den godt. Den falder ned lidt uden for feltet, og de flugter den ind derfra, og så er de foran 1-0, forklarer Frederik Birk, cheftræner for U19.

- Som kampen forløb var det i min optik en kende ufortjent, men så sætter vi tryk på efter scoringen og kommer godt igen. Desværre får ’Mini’ et gult kort, hvor vi bliver i undertal i 10 minutter, men selv i den periode får vi skabt store chancer – bl.a. én på indersiden af stolpen.

- ’Mini’ kommer ind igen, og på den allersidste aktion i kampen lægger Ertugrul den indover og rammer ’Mini’, den mindste mand på banen, der scorer med hovedet. Derefter fløjter dommeren af, og så ender vi med at tabe på straffe. Vi brænder et enkelt, og selv om Mads Hermansen går til den rigtige side på vist nok alle Lyngbys spark, så er de bare flot sparket ind, og derfor kunne de løfte pokalen, fortæller Birk. 

Brøndby IF – Lyngby BK 5-6 (efter straffe, red.) 1-1 (0-0)
0-1
1-1 Jonas ’Mini’ Madsen

Startopstilling

Magnus Warming – Mileta Rajovic

Jesper ’Jobbe’ Lindstrøm

Agust Vitus Frandsen – Peter Bjur

Andreas Pyndt

Lucas Rejnhold – Mads Eslund – Anton Hendriksen – Jonas ’Mini’ Madsen

Mads Hermansen

Bænken; Victor Sørensen, Bertram Gjelfort, Ertugrul Teksen, Mikkel Eslund, Jonathan Fischer