Mit første Derby: Simon Tibbling

10.04.2018 14:15

På søndag er Derbyet tilbage på Brøndby Stadion, når FC København kommer på besøg kl. 16:00. Derbyet har en helt særlig plads i dansk fodbold, og også uden for landets grænser er det et opgør, der tiltrækker opmærksomhed.

Mange kan derfor huske deres første Derby, men én, der formentlig husker det bedre end nogen andre, er Simon Tibbling, der kom ind fra bænken og afgjorde efterårets opgør mod FCK kort tid før slutfløjtet. Men for svenskeren var det ikke det første rivalopgør – det fandt nemlig sted på den anden side af Øresund.

- Da jeg spillede i Holland, var jeg med i derbyet mellem Groningen og Heerenveen, men mit allerførste derby var for Djurgården mod AIK. Det er ligesom Brøndby IF mod FC København, men bare i Stockholm. Jeg var blevet 18 godt en uge forinden, og jeg startede kampen, så det var en ret stor oplevelse for mig, og det var noget, jeg havde drømt om at spille. Desværre tabte vi 3-0.

- Det mindede meget om Derbyet i København med god stemning, masser af fans og høj intensitet. Så hvis vi ser bort fra resultatet, var det et godt minde, fortæller Brøndby IF’s midtbanedynamo, der helt generelt elsker rivalopgør.

- Energiniveauet er helt anderledes frem for alt. Man bliver opildnet på en anden måde, og det gør oftest, at selve kampen bliver løftet til et andet niveau. Stemningen fra fansene giver lige dét ekstra, så alle præsterer lidt bedre, og så er der jo også tit forbundet en masse historie med de her kampe. Det betyder så meget for så mange mennesker, og netop derfor er det også bare fantastisk at spille på hjemmebane til et Derby, for så har du alle fansene i ryggen.

- Det var utrolig stort
På søndag får Tibbling chance for igen at spille Derby på Brøndby Stadion, og han kan som skrevet tidligere huske tilbage på en ganske særlig Derby-debut i efteråret.

- Det var helt vildt at spille Derby på Brøndby Stadion. Nu gik det selvfølgelig også ret fint for mig, så jeg kunne næsten ikke forestille mig et bedre Derby. Der er så meget tryk fra tribunerne, og man kan mærke passionen fra fansene. 

- Jeg vidste på forhånd, at Derbyet betyder meget her, og jeg havde snakket med nogle, der havde spillet det før, og som sagde, at det var ret vildt. Så i første omgang håbede jeg bare på at få spilletid, men det var jo helt uhørt, at jeg endte med at komme ind og afgøre det. Så efter kampen fandt jeg især ud af, hvor meget det betyder for fansene. Det var utrolig stort, og jeg glæder mig til på søndag.

Kampen mod FC København bliver fløjtet i gang kl. 16:00, og det tidlige spilletidspunkt gør det ideelt for familier at opleve det københavnske Derby. Er du i tvivl om noget vedrørende kampen, kan du læse denne Q&A, hvor vi forsøger at besvare alle relevante spørgsmål.

Du kan købe billet til kampen her

Foto: Getty Images