Zorniger: Vi har en trup, hvor alle bidrager

05.04.2018 09:35

I aften spiller Brøndby IF kvartfinale i DBU Pokalen, hvor modstanderen er SønderjyskE. Kampen spilles på Sydbank Park, hvor der er kickoff kl.18:30. Cheftræner Alexander Zorniger vil se et Brøndby-hold, der tager beslutninger og ansvar på banen.

- Som træner er man tvunget til at tage beslutninger hele tiden. Det gælder også, hvad angår startopstillingen i aften. Beslutningen om hvem vi starter inde med i aften, kan man ikke blot isolere til kun at handle om pokalkampen, for som cheftræner bliver man også nødt til at tænke på den efterfølgende kamp mod AC Horsens, da der kun er tre dage imellem. 

- En af de overvejelser, vi derfor gør os om truppen i aften, er, om det f.eks. giver mere mening at lade enkelte spillere blive tilbage i Brøndby og lade dem få en normal træning og dermed opbygge deres fysik til kampen på søndag i forhold til, at de tager med og potentielt sidder på bænken i Haderslev. Vi vil lave ændringer i startelleveren i forhold til kampen mod AaB, for vi har ikke en trup, hvor kun 11 spillere kan starte inde. Vi har en trup, hvor alle bidrager. Pokalen er vigtig for os, og det, jeg ønsker at se i aften, er et hold, der går ind og tager ansvar, fortæller cheftræner Alexander Zorniger.

Men selvom der skal tages vigtige beslutninger på trænerkontoret, forventer Zorniger også, at hans trup selv er i stand til det inde på grønsværen.

- Beslutninger er noget, vi trænere skal tage konstant og hele tiden, men det gælder også spillerne selv. En af de helt grundlæggende ting i vores spilfilosofi er, at spillerne selv skal tage beslutninger. På træningsbanen træner vi derfor spillerne hver dag i at tage hurtige beslutninger under voldsomt pres, for mange af de bedste løsninger kommer fra spillerne selv. Vi fra bænken kan give en masse råd til spillerne under en kamp, men vi kan ikke spille kampen for dem. De skal selv tage hundredevis af beslutninger under en kamp, og det er denne evne til at tage de rigtige beslutninger under pres, der vinder kampe.

SønderjyskE vil give alt, hvad de har
SønderjyskE fik ikke den bedste start på deres slutspil, da tabte 2-1 til OB i søndags, men cheftræner Zorniger tror, det bliver en meget tæt kamp i aften på Sydbank Park.

- SønderjyskE kom ikke med i Mesterskabsspillet, og med al den virak der p.t. er omkring deres nederlag mod FC Midtjylland og de eventuelle konsekvenser af det, så vil SønderjyskE gå på banen og give alt, hvad de har. En semifinaleplads vil give dem noget positivt at fokusere på, så jeg er ikke i tvivl om, at vi vil møde en flok SønderjyskE-spillere, der gerne vil bevise noget.

Kampen vises på 3+, hvor der er optakt fra kl.18:00 og kampstart kl.18:30. Har du tænkt dig at støtte Brøndby IF mod en semifinaleplads i DBU Pokalen, kan du købe billetter til opgøret her, og her kan du finde praktisk information om pokalkampen i Haderslev.

Foto: Getty Images