5. MARTS 2018 kl. 11:35
Masterclass: To ærgerlige nederlag i weekenden

De to ældste Masterclass-årgange var i kamp i løbet af weekenden, og både U19- og U17-mandskabet stod over for AGF på hjemmebanen i Brøndby. Begge mandskaber måtte også se sig slået af østjyderne i to tætte kampe.

U19: Rammer ikke topniveau mod velorganiseret AGF-hold
Frederik Birks U19-mandskab skulle lørdag forsøge at fortsætte de positive takter fra sidste uges 4-1-sejr over FC København. Men desværre ramte holdet ikke samme niveau, og efter de 90 minutter i Brøndby måtte værterne se sig slået med 3-1.

Og cheftræner Frederik Birk kunne efter opgøret erkende, at lørdagens indsats ikke levede op til den, han havde set i kampen sidste uge.

- Det var langt fra sæsonen bedste præstation. Vi slider med at sætte det sammen offensivt og tillader mange chancer i den anden ende. Jeg sidder med en fornemmelse af, at vi aldrig formår at ramme topniveauet, og mangler du bare fem procent mod et velorganiseret og powerfyldt AGF-hold, kaster det meget naturligt nul point af sig. Det var en fortjent sejr, erkendte Birk.

U19: Brøndby IF - AGF 1-3
1-0: (31')
1-1: Mileta Rajovic (32')
1-2: (35')
1-3: (75')

Startopstilling

Magnus Warming - Mileta Rajovic

Agust Hlynsson

August Vitus Frandsen - Peter Bjur

Jesper Lindstrøm

Lucas Rejnhold - Frederik Tønsberg - Anton Hendriksen - Christian Johansen

Mads Hermansen

Bænken: Mads Eslund, Jonas "Mini" Madsen, Ertugrul Teksen

U17: Stærk 1. halvleg var ikke nok
Ligesom den ældre årgang spillede U17-holdet også mod AGF i Brøndby, og her blev det desværre ligeledes til et snævert nederlag til Frank Hjortebjergs talenter.

Brøndby IF kom ellers tilbage i kampen efter et tidligt føringsmål til gæsterne, og i det hele taget var det også en tilfreds cheftræner, der kunne se sine spillere gå til pause med stillingen 1-1.

- AGF spiller meget modent og er hele tiden klar til at slå til, og det fik vi også at føle i kampen, hvor de scorer på det første skud, de har. Vi sidder ellers godt på det i første halvleg, hvor vi gør det svært for dem, og vi lykkes med mange af de ting, vi gerne vil, men især i anden halvleg, hvor de scorer til 2-1, kan man godt mærke, at vi har tabt nogle kampe på det sidste, og luften går lidt af ballonen, fortæller cheftræner Frank Hjortebjerg, der nu kan se frem mod en uge under lidt varmere himmelstrøg.

Brøndby IF's U17-hold drager nemlig til Italien onsdag, hvor de skal spille turneringen Trofeo Beppe Viola. Her venter hold som AS Roma, SS Napoli og AC Milan, og cheftræneren håber på at få tanket energi til resten af den hjemlige turnering.

- Vi kan sagtens bruge en masse ting fra AGF-kampen, men der er også nogle ting, hvor vi skal være ærlige over for hinanden og sige, at det var ikke godt nok. Så det er fokus for turen til Italien, hvor vi selvfølgelig også håber på at kunne snyde italienerne og tage et trofæ med hjem.

U17: Brøndby IF - AGF 1-2
0-1: (22')
1-1: Jacob Rasmussen (28')
1-2: (53')

Startopstilling

Roni Arabaci - Muamer Brajanac - Mikkel Eslund

Laurids Brandt Andersen

Andreas Pyndt - Frederik Nørrestrand

Jacob Rasmussen - Elias Gärtig - Oscar Salling - Victor Sørensen

Jonathan Fischer

Bænken: Oliver Rytter, Frederik Valdbjørn, Martin Saleh.