13. JANUAR 2018 kl. 08:30
Zorniger: Skal ikke ud at ændre de store ting

I dag kl.13:00 spilles årets første træningskamp for Brøndby IF, når FC Roskilde gæster den nye træningsbane, Bane 1. Drengene fra Vestegnen mødte ind i mandags til årets først træning efter en velfortjent juleferie, og siden da har den stået på træning med bold samt løb i skoven og konditionstræning. For cheftræner Alexander Zorniger er opstarten på det nye år en mulighed for trænerteamet til at se, hvordan de enkelte spillere løser de grundlæggende opgaver, de er blevet givet, og hvor højt grundniveauet er.

- Vi har fortalt spillerne, at vi ikke skal ud og ændre de store ting og lave en masse nyt i denne opstart. Nu har jeg efterhånden været træner i en del år, og en af de læringer, jeg har taget med mig, er, at man altid skal arbejde på at holde grundniveauet så højt som muligt. Bare fordi man har ramt et højt niveau én gang, kan man ikke læne sig tilbage og tro, at det høje niveau derfor kommer automatisk i næste kamp eller næste sæson.

- Det kræver vedligeholdelse og hårdt arbejde at fastholde et højt grundniveau. Så hvis vi skal fortsætte med at spille på samme niveau, som vi viste i efteråret, skal vi sikre os i de næste par uger, at vores grundniveau er så højt som muligt. Og derefter kan vi så arbejde med detaljerne, fortæller Zorniger, der har kunnet glæde sig over at overvintre på andenpladsen i Alka Superligaen efter 12 kampe uden nederlag.

Dagens kamp mod FC Roskilde skal derfor ikke bruges til at ændre noget på Brøndby-holdet, og selvom det er meget tidligt i opstarten, føler Zorniger heller ikke, at der skal arbejdes markant på formen til dagens træningskamp.

- Vi skal ikke ud og prøve nye ting af mod FC Roskilde, men derimod arbejde på de grundlæggende principper i vores spillestil og blive bedre til det, vi allerede er rigtig gode til. Spillernes form efter juleferien blev testet, da de mødte ind (i søndags og mandags, red.), og det har været positivt at se, hvor god form de stadig er i. Så kampen mod FC Roskilde handler ikke om at spille sig i form, men vi kan derimod fokusere mere på selve spillet. 

- I disse træningskampe har vi tidligere skiftet alle elleve spillere i pausen, men nu havde vi KMD Cup i går aftes, så det kan være, at vi sparer et par spillere og lader nogle andre få lidt ekstra spilletid. I træningskampene sidste år lod vi spillerne prøve andre positioner på banen, så de fik en fornemmelse af hinandens opgaver, men det gør vi ikke i år. Mod FC Roskilde vil vi gerne se, hvordan spillerne håndterer deres egne roller og de opgaver, de har fået. Vi vil gerne se spillerne spille bolden hurtigt op ad banen, og så vil vi naturligvis gerne se nogle af de træningsøvelser, spillerne har været igennem de sidste par dage, blive omsat til spil i træningskampen. 

Og træningsøvelser er der mange af her i opstarten, afslutter cheftræneren.

- Spillerne er igennem mange forskellige træningsøvelser ude på banen i løbet af en uge. Vi skifter ofte træningsøvelser, da vi ønsker at udfordre spillerne til at forholde sig til mange nye situationer, hvor de skal finde mening med kaos. Det er en balance, for det er også vigtigt, at vi giver spillerne træningsøvelser, som de ofte gentager, så spillestilen kan sidde på rygraden. 

Træningskampen mod FC Roskilde spilles på Bane 1 (den nye træningsbane bag Loxam-tribunen), og du kan få mere info her, hvis du ønsker at møde op og se den. Træningskampen vises ligeledes på tv3sport.dk.

Foto: Getty Images