Paulus Arajuuri (6 point)
---
Martin Spelmann (3 point)

Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 76 mellem Brøndby IF og AGF. Statistikken siger 43 sejre til Brøndby IF, 14 uafgjorte og 18 nederlag samt en målscore på 133-77 set med Brøndby IF’s øjne.

Brøndby IF har kun tabt fire ud af de 36 Superligakampe spillet mod AGF på Brøndby Stadion. Det er sket én gang inden for de seneste godt 10 år, august 2007, og derudover i juli 2000; det er således kun sket to gange inden for de seneste godt 20 år.

Brøndby IF har fået point i samtlige 42 Superligakampe mod AGF, hvor Brøndby IF har scoret kampens første mål (38V-4U-0T). På Brøndby Stadion har Brøndby IF scoret først i 23 Superligakampe, der alle er endt med sejr til Brøndby IF.

På trods af 75 tidligere spillede Superligaopgør mellem Brøndby IF og AGF har dommerne ikke haft anledning til at dømme mange straffespark (11 stk.) eller udvise mange spillere (10 stk.). Sidstnævnte hændelse var dog en del af det seneste opgør, hvor Benedikt Röcker blev udvist allerede efter 25 minutters spil.

De 36 tidligere Superligakampe i Brøndby mellem Brøndby IF og AGF har budt på 93 mål svarende til 2,58 mål pr. kamp. Det seneste opgør i Brøndby, oktober 2016, endte dog kun med en enkelt scoring, der tilfaldt hjemmeholdet.

Brøndby IF har vundet de ni seneste Superligakampe. Hvis det også bliver til sejr mod AGF, vil det være første gang i knap 20 år, siden oktober 1997-april 1998, at Brøndby IF vinder 10 Superligakampe i træk.

Vinder Brøndby IF over AGF, vil det være klubbens femte tilfælde af 10 sejre i træk i Danmarksturneringen. Første gang var i mesterskabssæsonen 1985 (10 sejre), herefter igen i 1987 (12), 1990 (10) samt 1997/98 (12 sejre).

Brøndby IF er ubesejret i de seneste 12 Superligakampe (10V-2U-0T), hvilket ikke er præsteret bedre siden august 2004-marts 2005. På hjemmebane er Brøndby IF ubesejret i de seneste ni kampe (8V-1U-0T), hvilket ikke er præsteret bedre siden april 2005-maj 2006.

Brøndby IF vil i tilfælde af et clean sheet sørge for, at AGF ikke får scoret for fjerde Superliga-udekamp i træk. I givet fald vil det være en tangering af AGF’s Superliga-klubrekord sat ved to tidligere lejligheder, senest i juli-august 2003.

Brøndby IF har scoret 40 mål i indeværende sæson, men det har været skævt fordelt mellem de to halvlege. Knap 75 pct. af målene (29 ud af 40) er scoret i anden halvleg, hvor den sidste halve time af kampen alene har stået for 21 scoringer.

Årets sidste Superligakampe er endt med point til Brøndby IF siden 2010. I perioden 2010-2013 spillede Brøndby IF uafgjort i årets sidste Superligakamp, hvorimod det i de tre efterfølgende år, 2014-2016, er blevet til sejr.