Peter Ankersen (6 point)
---
Jan Kliment (6 point)

Vinkler om kampen
Det er Superligakamp nr. 81 mellem FC København og Brøndby IF. Statistikken siger 22 sejre til Brøndby IF, 19 uafgjorte og 39 nederlag samt en målscore på 88-107 set med Brøndby IF’s øjne.

Brøndby IF har vundet de fem seneste Superligakampe. Hvis det bliver til sejr mod FC København, vil det være første gang i mere end 12 år, siden juni-august 2005, at Brøndby IF vinder seks Superligakampe i træk.

Brøndby vil med en sejr i søndagens derby tage klubbens anden sejr i træk i Superligaen mod FC København. Det vil i givet fald være første gang siden maj-august 2008, at Brøndby IF tager tre point i to efterfølgende Superligakampe mod FC København.

Ingen af de to klubber har formået at score mere end et mål mod modstanderen i de fem seneste indbyrdes Superligakampe. Faktisk er der kun scoret otte mål i de ni seneste Superligaopgør, hvoraf tre er endt helt uden scoringer.

Brøndby IF har scoret først i 32 af de 80 tidligere Superligakampe mod FC København med 21 sejre, fem uafgjorte og seks nederlag som resultat. Omvendt har FC København scoret først i 42 tilfælde, hvilket for Brøndby IF har resulteret i én sejr, otte uafgjorte og 33 nederlag.

De 195 scoringer i Superligaen mellem FC København og Brøndby IF fordeler sig pudsigt nok med højere frekvens, som kampen skrider frem. Således er der scoret 24 mål i det første kvarter af kampen, 24 i det næste kvarter og 29 i det sidste kvarter af første halvleg, hvorimod de tilsvarende tal for anden halvleg er 33, 41 og 44 scoringer.

Der har været flere end 21.000 tilskuere til de seneste 16 Superligakampe mellem FC København og Brøndby IF, hvilket svarer til perioden siden august 2012. Rekorden blandt disse 16 kampe er 32.846 tilskuere fra kampen i Parken i maj 2014.

Brøndby IF og FC København mødtes også på datoen 5. november i 2006. Dengang var kamppladsen ligeledes Parken, hvor det endte med en 3-1 sejr til hjemmeholdet med den enlige scoring for Brøndby IF sat ind af Henrik Kildentoft.

Hvis Brøndby IF får scoret mod FC København, vil der uanset målscoreren være tale om en førstegangsbegivenhed, idet ingen i Brøndby IF’s nuværende trup har scoret for Brøndby IF i en Superligakamp mod FC København i Parken.