U19-talenterne med tredje sejr i træk

23.10.2017 13:12

Med 4-1 over FC Nordsjælland kunne Frederik Birks tropper glæde sig over tredje sejr i træk i en Masterclass-weekend, hvor kun U19-holdet var i aktion.

Sejren kom i hus på et hattrick af Ertugrul Teksen og et mål af Agust Hlynsson, der var islændingens første i Brøndby-trøjen. De blågule spillere havde indledningsvist svært ved at æde sig ind i kampen, men en taktisk ændring fra cheftræneren skabte plads til holdets forreste.

- De første 20 minutter var Nordsjælland klart bedst. Vi prøvede at gå højt i starten, men sled med at få løst vores pres. Vi trak presset lidt og blev en smule mere kompakte, og der begyndte de at skulle finde nogle nye løsninger i forhold til vores pres. Der lykkedes vi med at få lokket dem i nogle fælder og blev lidt mere aggressive. På den front begyndte vi at få greb om kampen. De erobringer gjorde også, at vi fik nogle muligheder for at løbe meget fremad, hvor Nordsjælland var relativt spredte. Der var altså lidt plads til vores forreste folk, som igen - ligesom det var tilfældet mod Randers - boltrede sig rigtig godt i vores omstillinger, siger Frederik Birk.

Trods den komfortable sejr ser cheftræneren gerne forbedringer - blandt andet i forhold til genpresset, så det kommer til at minde så meget som muligt som det, der praktiseres i Superligatruppen.

- Jeg mangler stadig at se, at der kommer endnu mere udbytte ud af den del af spillet uden bolden. At vi bliver endnu mere aggressive, at vi hænger endnu mere sammen, og at genpresfasen bliver endnu stærkere, end det er tilfældet. Vi har stadig en del at gå på i forhold til udtrykket, men resultatet er selvfølgelig skønt. Vi fik scoret fire rigtig fine mål og producerede til lige så mange store chancer, så der var mange positive takter offensivt. 

- Jeg kigger hele tiden på den proces i forhold til at få vores udtryk til at ligne Superligatruppens i endnu højere grad, og der har vi stadig lang vej. At vi får flyttet os nogle små skridt i den rigtige retning i den proces, er selvfølgelig positivt.

Næste kamp for Frederik Birks mandskab er lørdag den 28. oktober, når turen går til det nordjyske for at møde AaB.

U19: Brøndby IF - FC Nordsjælland 4-1 (2-0)
1-0 Ertugrul Teksen
2-0 Ertugrul Teksen
3-0 Ertugrul Teksen
3-1
4-1 Agust Hlynsson

Startopstilling

Magnus Warming - Andreas Bruus

Ertrugrul Teksen

Jesper Lindstrøm - August Vitus

Filip Blazek

Gregers Arndal-Lauritzen - Frederik Tønsberg - Anton Hendriksen - Christian Enemark

Casper Hauervig

Bænken: Mads Eslund, Agust Hlynsson, Mileta Rajovic