Zorniger: Stor tro på tingene

14.10.2017 08:00

De to ugers landsholdspause er overstået, og i morgen gæster Silkeborg IF Brøndby Stadion i Alka Superligaens 12. runde. Silkeborg IF har blot fået en enkelt sejr i deres sidste fem kampe i Alka Superligaen, mens drengene fra Vestegnen er ubesejrede i de sidste fem Alka Superliga-kampe. De blågule har ligeledes ikke tabt en kamp på hjemmebane i denne sæson, mens Silkeborg IF stadig har deres første sejr på udebane til gode. Det er derfor et Brøndby-mandskab med selvtillid, som går ind til kampen. Cheftræner Alexander Zorniger fortæller:

- Lige nu har vi stor tro på tingene. Vi havde en periode op til SønderjyskE-kampen, hvor vi ikke helt lykkedes med vores spil, som vi gerne ville, men mod SønderjyskE viste vi, at når vi holder vores aftaler og giver os fuldt ud, så lykkes vi. 

- Vi har en god trup, hvor vi har stor konkurrence om pladserne i startopstillingen. Mod SønderjyskE så vi, at selvom vi lavede udskiftninger, ødelagde det ikke vores tryk på modstanderen, og vi bevarede et højt niveau på alle banens positioner. Når vi har den bredde til rådighed, gør det, at vi kan trykke modstanderen igennem alle 90 minutter.

- I midterforsvaret har Paulus har leveret en række stærke præstationer, men det har Bene (Röcker, red.) og Hjörtur (Hermannsson, red.) også, og den tætte konkurrence har vi på alle positioner. Som træner er det en fornøjelse og ikke noget, man kan tage for givet, fortæller Zorniger, der også glædes over den store konkurrence, han ser på venstrebacken.

- Jeg ved, at der er nogle, som undrer sig over, hvorfor Svenn ikke har startet inde de sidste par kampe, men det er netop på grund af den konkurrence, vi har om pladserne. Svenn arbejder virkelig hårdt til træning, så der er tæt konkurrence om venstreback-positionen, men Jung har et stærkt venstreben, som vi gerne vil have i spil, da det kan give os nogle muligheder, en højrebenet ikke kan. Men som sagt: det er et eksempel på den tætte konkurrence, vi har på holdet lige nu, og det er kun sundt.

Tilbage fra landsholdet med selvtillid
I landsholdspausen var 13 Brøndby-spillere i landholdstjeneste for deres respektive landshold. Selvom det ville være oplagt for en cheftræner at være bekymret for at få skadede spillere retur, er det ikke eventuelle skader, der bekymrer cheftræneren mest. Det er derimod det mentale, som man holder meget øje med, forklarer cheftræneren.

- I torsdags havde vi alle spillerne hjemme fra deres landshold, og hele truppen trænede sammen. Alle ser skarpe og friske ud, og det skal vi være taknemmelige for. Vi følger tæt med, når vores landsholdsspillere er ude og spille landskampe. Det er ikke så meget, hvad angår skader, for en skade kan opstå hvor som helst og når som helst. Vi interesserer os faktisk mere for, om vores spillere kommer hjem tanket op med selvtillid, eller om de har fået et lille knæk. I denne landsholdspause har de fleste af vores landsholdsspillere haft succesoplevelser med deres respektive landshold, og det betyder, at de fleste er kommet tilbage med stor selvtillid, og det humør smitter selvfølgelig af på resten af truppen. 

Familiefanzone og Oktoberfest inden søndagens kamp
På søndag er der som sædvanlig en stor familiefanzone før kampen og der vil bl.a. være foodtrucks, græskarudskæringer, streetfodbold og hoppeborge. Og for de ældre Brøndby-fans vil der være et Oktoberfest-tema med tyrolermusik, 1 liters ølkrus og underholdende konkurrencer i et stort, opvarmet telt - du kan læse mere om søndagens fanzone her. Og ud over masser af aktiviteter i fanzonen kan de blågule fans også regne med et ekstra tysk krydderi inden søndagens opgør.

- Oktoberfest er en velkendt tysk folkefest. I Stuttgart-regionen, hvor jeg er fra, kalder vi Oktoberfest for ”Wasen”. Der er masser af mad og drikke, og man sidder ved disse lange borde med sine venner og har det sjovt. Jeg ved, at en del af trænerteamet tog til Stuttgart i sidste weekend for at prøve det, og det var vist det, man kalder et vellykket besøg. Når jeg ankommer til stadion på søndag, vil jeg nok lige stikke hovedet hurtigt ind forbi fanzonens Oktoberfest for at se det - men det bliver dog uden alkohol for mit vedkommende.

Der er kickoff mellem Brøndby IF og Silkeborg IF klokken 16:00, og har du ikke allerede købt billet, kan du købe den her. Kampen vises på Canal 9 med optakt fra klokken 15:00.

Foto: Getty Images