Update på lovlig og sikker pyroteknik

14.09.2017 08:57

- For tre uger siden blev vores nødblus CE-godkendt. Det er vi meget tilfredse med, for CE-godkendelsen betyder, at de hører til under den laveste fareklasse, der hedder 1-4S, fortæller Brøndby IF’s SLO Lasse Bauer og uddyber:

- Det korte af det lange er, at vi nu har pyroteknik til brug ved fodboldkampe, og den er godkendt under den danske lovgivning til brug som kold-pyro – på samme måde som røgtifoer er det.

Brøndby IF og pyroteknikker Tommy Cordsen er gået forrest i et samarbejde med Danske Fodbold Fanklubber og Brøndby IF’s fangrupper om at udvikle pyroteknik til brug ved netop fodboldkampe, og netop CE-godkendelsen gør, at nødblussene i princippet kan tages i brug ved næste kamp, men det er dog ikke planen, fortæller Lasse Bauer.

- Nu skal vi have nogle møder med politiet og beredskabet på orienteringsniveau. Derudover er den danske og den svenske ligaforening og de to fan-organisationer i samme lande – DFF og SFSU – med på at lave en stor test i begge lande.

- De svenske fanklubber har nemlig været meget interesseret i den nyudviklede pyroteknik, og de har været med på sidelinjen i et lille års tid. Nu venter vi på at finde en kamp på begge sider af Øresund, hvor vi kan prøve det af i praksis. Det bliver formentlig i starten af 2018, da leveringstiden på de mange nødblus til så stor en test er for lang til, at vi kan nå det i 2017, forklarer Brøndby IF’s SLO.

Du kan læse meget mere om den nyudviklede pyroteknik her.