9. AUGUST 2017 kl. 14:00
Verdensmester Marcuzo mod nye mål

Brøndby IF kunne i februar løfte sløret for, at klubben nu også gør sig gældende på den virtuelle græsplæne. Kun seks måneder efter Brøndby IF’s indtræden på e-sportsscenen, kan vestegnsklubben nu bryste sig af at have en verdensmester i FIFA-folden.

Marcus Jørgensen (til højre på artikelbilledet), der også går under navnet Marcuzo, gik således hele vejen i VM-turneringen for klubhold, der i lørdags blev afholdt for første gang. Triumfen i London betød samtidig, at den talentfulde eSportsspiller kvalificerede sig til de individuelle verdensmesterskaber i næste uge. Og Marcuzo ser frem til den nye udfordring på trods af en svær lodtrækning.

- Jeg er kommet i en utrolig svær gruppe, og jeg håbede selvfølgelig på, at jeg havde haft heldet med mig i lodtrækningen, men det ændrer ikke på, at man skal være i stand til at slå alle for at vinde. Jeg håber bare på at få en god start og så kunne bygge på derfra. Jeg glæder mig rigtig meget, og nu står den bare på træning op til turneringen.

Marcuzo bruger i gennemsnit omkring 10 timer om ugen foran skærmen for at holde formen ved lige, mens der er mere at se til, når den nyeste version af FIFA rammer butikkerne. Træningen foregår dog ikke alene, og han har således en sparringspartner og coach i Jesper Prang (til venstre på artikelbilledet). Jesper rådgiver blandt andet Marcuzo før, under og efter kampene og sørger for, at han bevarer fokus. Og Jesper var også med i London, lige som han vil være ved Marcuzos side til den næste turnering samme sted.

Al træningen er dog nødvendigvis ikke lig med gode resultater. Dette er VM-sejren et fint eksempel på, hvor tilfældigheder faldt ud til Marcuzos fordel.

- Jeg kom ind til turneringen med knap så god en træning i bagagen. Da jeg var i München en måned før til en anden turnering, havde jeg en meget bedre træning op til, så jeg vidste ikke, hvad jeg skulle forvente. Men jeg vidste, at hvis jeg kunne ramme et godt niveau, så ville jeg have en chance for at vinde, fortæller den nykårede verdensmester og tilføjer:

- Allerede i første kamp har jeg alle marginalerne med mig – alt fra andenbolde til returbolde. De marginaler følger mig i de videre kampe, og de er med til at gøre den store forskel.

Med triumfen i den engelske hovedstad fik Brøndby IF og Marcuzo i den grad gjort opmærksom på sig selv, og eSportsstjernen er både stolt over sin egen præstation og at have muligheden for at repræsentere de blågule. 

- Jeg er utrolig glad for min præstation, og jeg var meget stolt over, at det var mig, der blev valgt til netop at skulle repræsentere Brøndby IF, og at levere sådan et godt resultat gør det bare endnu bedre.

Marcuzo skal igen ud at vise de blågule farver, når han fra den 16.-18. august deltager i FIFA Interactive World Cup 2017 i London.