28. MAJ 2017 kl. 15:00
Farvel til flere spillere

Sæsonen 206/17 nærmer sig sin afslutning, og med kontraktudløb til flere spillere betyder det også, at der kommer en naturlig udskiftning i spillertruppen. Der arbejdes på tilgang af nye spillere, og veje skal skilles med nuværende.

Lebogang Phiri takker af efter fire og et halvt år på Vestegnen, og sydafrikaneren glemmes nok ikke foreløbig efter Brøndby-fansene.

- Lebo og Brøndby IF’s fans har haft et helt specielt forhold til hinanden, både på grund af Lebos person og så spiller målet i Horsens i 2013 nok også lidt ind.

- Vi har forhandlet længe med Lebo, og vi synes, at vi har tilbudt ham en rigtig flot kontrakt, men han ønsker at prøve sig selv af i en ny liga. Det er vi selvfølgelig kede af, men vi kan ikke andet end at takke for tiden i Brøndby IF og ønsker ham held og lykke i fremtiden, siger sportsdirektør Troels Bech.

22-årige Frederik Holst tager også ud på nye eventyr efter udløbet af sin kontrakt.

- Frederik er en rigtig Brøndby-dreng, der har ønsket mere spilletid, end Alexander Zorninger har kunnet give ham. Han har en alder, hvor han for alvor skal til at gå fra talent til etableret spiller, og den mulighed vil han gerne jage et andet sted.

- Der er ingen tvivl om at fans, spillere og ansatte vil savne Frederik og hans gode humør, hans kærlighed til Brøndby IF og hans store energi i alt, hvad han foretager sig.

Kontrakten med Rodolph Austin, der ankom for to år siden, udløber også, og den stærke jamaicaner efterlader et stort indtryk i Brøndby IF.

- Der er ingen tvivl om, at Rudy har været en afholdt mand i omklædningsrummet. Med sin tilgang til fodbold og livet har han været en stor støtte for mange i omklædningsrummet.

- I tider uden så meget spilletid og tilvænning til en ny spillestil har han vist, at man med hårdt arbejde kan spille sig tilbage på holdet. Det viser en stærk karakter, og vi er glade for den tid, vi har haft sammen og den måde, han har repræsenteret Brøndby IF på, fortæller Troels Bech.

Lejekontrakten med Jan Kliment slutter ved udgangen af juni, og her vil man tage stilling til, hvorvidt den skal forlænges, eller om den tjekkiske angriber skal tilbage til Stuttgart. 

Vi har også sagt farvel til anfører Thomas Kahlenberg og assistenttræner Mark Strudal. Det kan du læse mere om her og her.

Foto: Getty Images