28. MAJ 2017 kl. 14:59
Kahlenberg lægger støvlerne på hylden

Thomas Kahlenberg fik sin debut for Brøndby IF den 12. maj 2002, og i dag, 15 år og 16 dage senere, spiller Thomas Kahlenberg sin sidste kamp for de blågule.

Den elegante midtbanespiller med det imponerende CV lægger således støvlerne på hylden efter en lang og flot karriere. At det ikke var en nem beslutning, lægger Thomas Kahlenberg ikke skjul på.

- I en lang fodboldkarriere er der mange svære valg at tage, men dette har uden sammenligning været den sværeste. Jeg har indtil det sidste været i tvivl og kæmpet for at komme tilbage, men jeg tog en snak med Troels Bech i går, hvor jeg informerede ham om, at jeg stopper som aktiv fodboldspiller.

- For mange vil det nok være en nem og logisk beslutning, efter at jeg har siddet ude i det seneste års tid, men for mig har det været en svær proces at komme til beslutningen om at stoppe. Derfor er jeg også meget taknemmelig for, at klubben og Troels har afventet denne proces. Nu skal jeg nyde sommeren med min familie, og så vil jeg bruge noget tid på at finde ud af, hvad næste kapitel skal byde på.

- Det har været fantastisk privilegie at få lov til at starte og slutte karrieren i Brøndby IF. Det er her, jeg har fået min primære fodboldopdragelse. Det er her, jeg med hjælp fra fantastiske trænere gik fra at være talent til førsteholdet og videre til en god karriere i udlandet.

- Jeg har vundet guld, sølv og bronzemedaljer samt pokaltitler i min tid i Brøndby IF, og jeg glæder mig over at have været en del af Alexander Zornigers aggressive spillestil. Jeg ville gerne have kunnet bidraget med mere på banen, men jeg er samtidig glad for at kunne dele ud af min erfaring til de unge spillere i truppen.

- Sidst, men ikke mindst, så har klubbens fans altid støttet mig, og til dem vil jeg gerne sige en kæmpe tak. De har holdt mig motiveret, og de var en af grundene til, at denne beslutning var så svær, som den var. Jeg ville så gerne have givet dem noget mere af mig selv, men sådan skulle det desværre ikke være, siger Brøndby IF’s nummer 7.

Om Kahlenbergs stop siger sportsdirektør Troels Bech:

- Vi kommer til at savne Thomas mindst lige så meget, som han kommer til at savne os. Han er i sig selv et af de store nedslagspunkter i Brøndby IF’s historie og talentudvikling.

- Ud over hans indiskutable evner som fodboldspiller er det sjældent, man møder en spiller, der kan give så meget af sig selv til sine holdkammerater – og specielt de unge spillere. Vi har den største respekt for Thomas og for hans beslutning. Han vil altid være velkommen i Brøndby IF.

Efter kampen mod FC Nordsjælland bringer vi et længere videointerview med anføreren, som kan ses her på brondby.com.