30. APRIL 2017 kl. 21:15
Zorniger: Har stor tillid til alle spillerne

Kampen mellem Brøndby IF og SønderjyskE endte 1-1 søndag aften på Brøndby Stadion. Svenske Gustaf Nilsson scorede de blågules udlignende mål i anden halvleg, og han var et af række nye ansigter i startopstillingen.

Cheftræner Alexander Zorniger havde nemlig blandet kortene godt og grundigt, og brondby.com fangede cheftræneren til en evaluering af aftenens kamp.

- Det var tydeligt at se, at vores spillere ville vinde kampen. De lagde meget energi i kampen, men til tider havde vi for mange berøringer, hvilket gjorde det muligt for SønderjyskE’s spillere at komme tæt på os, og derfor blev det en kamp præget af mange dueller.

- Vi havde lavet en del ændringer i start-11'eren, dels på grund af to karantæner, men også fordi vi har en pokalsemifinale mod FC Midtjylland på torsdag, hvor vi har brug for et friskt hold, der kommer ud med en masse energi. Som jeg har sagt mange gange i løbet af sæsonen, så har man brug for alle spillerne i sin trup i løbet af en sæson. Jeg har stor tillid til spillerne, og derfor har jeg ikke noget problem med at skifte spillere eller positioner. I dag startede vi blandt andet med Gustaf og Jan i angrebet, som begge har præsteret godt til træning de sidste mange uger. De kvitterede begge for tilliden og spillede begge en god kamp.

Cheftræner Zorniger havde også ændret på de to backpositioner, hvilket betød, at Benedict Röcker, som ellers spiller i midterforsvaret, spillede venstre back og Svenn Crone højre back.

- Vi startede med "Bene" (Benedikt Röcker, red.) på venstreback-positionen, da SønderjyskE i vores to seneste opgør mod dem har lagt meget af deres opspil i vores venstreside, og det ville vi dæmme op for. Samtidig arbejder vi på at videreudvikle vores system, så vi engang i fremtiden kan vælge at spille med en tre-back-kæde bagerst. Derfor ville jeg se vores tre store midterstoppere arbejde sammen, omend det var i en fire-back-kæde, for jeg ville se deres indbyrdes bevægelser i kæden.

Aftenens resultater i ligaen betyder, at Brøndby IF som minimum er garanteret andenpladsen i denne sæsons Alka Superliga. Næste kamp for de blågule er dog i DBU Pokalen, hvor FC Midtjylland venter i semifinalen.

Den kamp spilles på torsdag i Herning, hvor der er kickoff kl. 18:30. Opgøret vises på TV3+.

Foto: Getty Images