30. JANUAR 2017 kl. 15:40
Ungarsk midtbanespiller til Brøndby IF på lang lejeaftale

Brøndby IF styrker konkurrencen på midtbanen med ungarske Zsolt Kalmár. De blågule er således blevet enige med RB Leipzig og den 21-årige midtbanespiller om en lejeaftale, der løber frem til sommeren 2018.

- Det er vigtigt for os, at konkurrencen er i top, og med tilgangen af Zsolt Kalmár styrker vi kampen om pladserne på midtbanen, lyder det fra sportsdirektør Troels Bech.

Det vil imidlertid ikke være lutter nye ansigter, der møder Zsolt Kalmár på Vestegnen. Midtbanespilleren, der kan varetage både 8’er- og 10’er-positionen, har nemlig trænet under Alexander Zorniger i RB Leipzig.

Brøndby-cheftræneren fortæller om tilgangen:

- Zsolt er en talentfuld spiller, som kom til Leipzig i sommeren 2014, så han kender spillestilen. Han har meget, offensiv kvalitet, og selv om han stadig skal udvikle sig defensivt, har han igennem flere år i Leipzig lært kerneprincipperne i genpresset. Han har en god højrefod, og han kan sætte fart med bolden. Det er en ung spiller, som skridt for skridt skal udvikle sig, og dette er et godt tidspunkt for dette skifte – både for ham selv og for Brøndby IF.

21-årige Zsolt Kalmár har spillet seks A-landskampe og en række U-landskampe for Ungarn. Debuten på A-landsholdet kom allerede som 18-årig, hvor han blev skiftet ind i et 2-2-opgør mod Danmark.