Masterclass: Hård weekend for de ældre talenter

17.05.2016 15:30

Endnu en weekend er veloverstået, og det betyder også, at vi skal have kigget lidt på, hvordan det er gået de forskellige hold fra Brøndby Masterclass. Der har været tre hold i aktion de forgange dage. Både U19 og U17 har været en tur i Herning, hvor begge hold desværre måtte rejse hjem med nederlag. U15 havde Derby-opgør mod FC København, og den kamp endte med en remis i en underholdende kamp. U14 og U13 har haft pause fra turneringskampe denne weekend.

U19 tabte 2-0 til topholdet fra Midtjylland

De ældste talenter fra Brøndby Masterclass skulle forsøge at revanchere sidste uges nederlag mod Vejle, men der ventede en svær opgave i form af ligaens førerhold fra FC Midtjylland. De viste sig også at være en for stor mundfuld for de blågule talenter, der tabte kampen 2-0. Cheftræner Frederik Birk var imidlertid tilfreds med indsatsen fra sine drenge, som, han synes, leverede en solid holdpræstation, men de manglede skarphed i de momenter, der kunne have ændret kampen til deres fordel.

- Resultatet til trods var det en flot kamp fra vores side. På bolden så vi i store dele af kampen fine ud, og presset var sammenhængende og aggressivt. Jeg synes, at vi kom klart bedst ud til kampen, og det var et tophold, der havde svært ved at finde fodfæste i kampen. Det var vores fortjeneste, da vi gjorde det svært for dem. Desværre scorede de i den periode, selv om de faktisk ikke havde været i nærheden af vores mål inden. Vi blev straffet på en standard, og der må man erkende, at de virkelig har kvalitet. Vi spillede en rigtig fin første halvleg, men vi var alligevel bagud 1-0.

- Vi havde chancer ved både 1-0 og 0-0, men vi mangler den sidste skarphed i den sidste og næstsidste aktion. I anden halvleg kom Midtjylland bedre ud, og i løbet af anden halvleg satte de sig mere på det. De er meget stærke fysisk, og det kommer mere frem, jo længere man kommer i kampen. 

- Jeg sagde til drengene efter kampen, at man kan tabe på mange måder, men den her måde var bestemt en ærefuld måde. Der var vilje, engagement, indstilling, og holdet kæmpede for hinanden. Vi spillede en flot omgang fodbold, hvor vi simpelthen var oppe imod et rigtig stærkt mandskab.

U19: FC Midtjylland - Brøndby IF 2-0

Startopstilling

Rasmus Grosen - Oliver Carrara - Armend Aslani

Amir Al-Ammari - Magnus Häuser

Marco Petersen

Tobias Noer - Nicklas Halse Mads Juel Andersen - Christian Enemark

Jacob Pryts

Bænken: Anton Skipper Hendriksen (Ind 80'), Karl Dines Appelt (Ind 71') og Andreas Bruus (Ind 71').

U17 måtte også rejse hjem fra Herning med et nederlag i bagagen

Albert Capellas' mandskab skulle også en tur til Herning, hvor de torsdag eftermiddag skulle spille mod FC Midtjylland. Desværre for de blågule talenter blev det en skidt oplevelse, da de blev sendt hjem med et 4-0-nederlag. Cheftræneren var fortrøstningsfuld, da tre af målene faldt, efter Brøndby-holdet satsede hele butikken til slut i kampen.

- Overordnet set spillede vi en god kamp mod FC Midtjylland. Vi spillede fint de første 78 minutter, men vi havde nogle fatale slutminutter. Starten af kampen var hård, hvor vi havde svært ved at få vores spil til at fungere. Herefter havde vi mere kontrol i kampen og havde mere boldbesiddelse. Vi indkasserede desværre et mål på en standardsituation, og det har været et af vores svage punkter dette forår, hvor vi skal forbedre os. 

- I anden halvleg spillede holdet også fint, og vi fulgte vores 'game plan'. Vi havde chancer til at score, og jeg synes, vi fortjente en uafgjort. Til sidst spillede vi med en øget offensiv i forsøget på at udligne. Desværre faldt det helt sammen mod slutningen, og vi lukkede tre mål ind på få minutter. Vi skal kunne håndtere situationer som denne.

- Vi spiller i Brøndby IF, og vi accepterer ikke at tabe 4-0. Det var det første, jeg sagde til drengene. Jeg mindede dem imidlertid også om, at man ikke må glemme alle de gode ting fra kampen. Så det vigtige var at udvikle sig fra en oplevelse som dette. Holdet har flyttet sig dette forår, og jeg føler, at der er en udvikling i holdet.

U17: FC Midtjylland - Brøndby IF 4-0 (1-0)

Startopstilling

Bertram Gjelfort - August Vitus Frandsen - Magnus Warming

Nikolaj Frandsen - Jonas "Mini" Madsen

Mads Eslund

Chrisitan Johansen - Anton Hendriksen - Benjamin Laursen - Lasse Munkholm

Rasmus From

Bænken: Ertugrul Teksen (Ind 50'), Gustav Steener (Ind 60') og Jesper "Jobbe" Lindstrøm (Ind 75').

Remis for U15 i intens Derby-kamp mod FC København

Det var et mandskab fuld af selvtillid, der mødte op til kamp lørdag formiddag, efter holdet i midtugen havde sikret sig pokaltitlen mod FC Nordsjælland. Der ventede imidlertid endnu en svær opgave, da man skulle spille mod ligaens førerhold i form af FC København. Brøndby IF var inden kampen placeret på en andenplads to point efter københavnerne, og de havde samme placering, efter kampen var færdig spillet. Det endte nemlig med at blive et point til hvert hold, da kampen blev 2-2. De blågule kasser blev sendt ind af Frederik Nørrestrand og Martin Bisgaard. Cheftræneren var en glad mand efter kampen, som var meget tilfreds med, hvordan holdet havde præsteret.

- Første halvleg var nok den bedste halvleg, holdet har spillet som U15. Som træner var jeg stolt efter sådan en halvleg, hvor drengene gjorde mange ting rigtig godt. Selv om holdet var trætte efter en pokalfinale og en generel hård periode, så pressede de højt, var aggressive og gjorde det svært for FC København at spille bolden op. Samtidig var vi gode til at spille forbi deres høje pres, og vi havde modet til at turde at spille. Drengene insisterede på at ville spille bolden op nedefra, og de lykkedes også med det i første halvleg. 

- Generelt var det en fed U15-kamp på et højt niveau mod et dygtigt FC København-hold. I anden halvleg ramte trætheden, og FC København satte sig mere på tingene. Vi kom foran i anden halvleg, men som kampen skred frem, fik FC København flere chancer, og de kom også foran. Vi fik udlignet cirka 20 minutter før tid og fik desværre et gult kort 10 minutter før tid, så vi kæmpede den hjem til sidst.

- Jeg var rigtig stolt af holdet efter kampen, og det fortalte jeg dem også. De viste dét, vi gerne vil i Brøndby i forhold til spillestil. Ud over det havde de også en god indstilling, selv om de var trætte. 

U15: FC København - Brøndby IF 2-2 (0-0)
0-1 Frederik Nørrestrand
1-1 FC København
2-1 FC København
2-2 Martin Bisgaard

Startopstilling 

Mateo Lombart - Roni Arabaci - Kristoffer Sørensen

Mikkel Eslund - Andreas Pyndt Andersen

Morten Frendrup

Victor Sørensen - Lukas Karlsson - Oliver Høgsberg - Frederik Nørrestrand

Simon Rossil

Bænken: Albert Jakobsen (Ind 49'), Martin Bisgaard (Ind 55') og Giran Pyne-Cole U14 (Ind 57').

Husk, at du kan følge Brøndby IF på Facebook, Instagram (brondbyif_official), Twitter (@BrondbyIF) og Snapchat (brondbyif_snap).