Kristian Andersen: Brøndby IF er unik

17.06.2015 14:10

Kristian Andersen, der har tilbragt sæsonen på et lejeophold i HB Køge, har kontraktudløb med Brøndby IF og fortsætter derfor ikke i klubben, når den nye sæson bliver skudt i gang.

Midtbanespilleren er noteret for fire kampe i Brøndby-trøjen og fik sin debut i en udekamp mod AGF i 2013 - en kamp, Brøndby IF vandt 3-0. Og den 20-årige har masser af rosende ord tilovers for Vestegnsklubben.

- Jeg har haft en rigtig god tid i Brøndby - det er et godt sted at have fået sin fodbolduddannelse. Det har været utrolig lærerigt, så jeg føler, jeg har modnet mig utrolig meget som fodboldspiller i løbet af mine 5-6 år i klubben. 

- Det er altid lærerigt at spille i en storklub, hvor der er pres på til hver eneste træning og kamp, men Brøndby IF har noget helt unikt. Helt ned til de alleryngste årgange er man pavestolt over at spille i den blågule trøje, og det giver en helt speciel atmosfære i klubben.

Overlevelse gav hår på brystet

Kristian Andersen fik tre kampe i den nervepirrende 2012/13-sæson, hvor Brøndby IF lige akkurat reddede livet i Superligaen. Og det er da også den oplevelse, der har sat det største aftryk.

- Mit største Brøndbby-minde var fra Horsens, da vi overlevede i Superligaen. Det var noget af det vildeste, jeg har prøvet, og stemningen på stadion efter kampen var helt utrolig. Men jeg har også lært meget af hele den periode - det modnede mig rigtig meget at være under sådan et kæmpe pres.

- Jeg vil gerne takke alle dem, jeg har mødt og været sammen med i Brøndby i løbet af mine 5-6 år i klubben. Det har været en fornøjelse, og jeg kan tage rigtig meget med mig videre i karrieren. Og så vil jeg selvfølgelig også takke fansene, som med afstand er Danmarks bedste fans. De er der hver eneste gang, og de er med til at gøre Brøndby IF til noget helt specielt.

Kristian Andersen fik 29 kampe for HB Køge, der endte som nummer syv i NordicBet-ligaen i denne sæson.