Overblik: 12 Brøndby-spillere i nationaldragten

21.03.2015 08:30

Når kampen mod FC Vestsjælland på søndag er fløjtet af, går der 15 dage, inden Superliga-bolden ruller igen. Der er nemlig landsholdspause, men det er ikke ensbetydende med, at du ikke kan komme til at se Brøndby-spillere i aktion – mange af dem er nemlig udtaget til deres respektive landshold.

Agger, Kahlenberg og Elmander

Den danske kaptajn, Daniel Agger, er igen at finde i landsholdstruppen. Han skal sammen med Thomas Kahlenberg føre Morten Olsens tropper til sejr, når der venter to venskabskampe mod henholdsvis USA den 25. marts og Frankrig den 29. marts.

Også Johan Elmander skal trække i landsholdstrøjen – om end det er en gul én af slagsen. Sverige spiller nemlig en yderst vigtig EM-kvalifikationskamp mod Moldova den 27. marts, og svenskerne er pisket til sejr mod gruppens bundprop.
Elmander har endnu en kamp for landsholdet, inden turen går tilbage til Vestegnen. Det er en venskabskamp mod Iran, og den bliver spillet den 31. marts.

Hradecky, Pukki, Hasani og Phiri

De to finske Brøndby-spillere skal en tur til Nordirland med deres landshold. Finland ligger nummer fire i Gruppe F, og en sejr mod formstærke Nordirland er nødvendig for Pukki og Hradecky, hvis de vil holde liv i håbet om videre avancement. 

Ferhan Hasani er igen med i den makedonske landsholdstrup, efter han sidste gang var forhindret på grund af en skade. Den stærke Brøndby-kant skal hjælpe sit hold mod EM i Frankrig, når Hviderusland kommer på besøg. Det er ikke gået helt efter planen for makedonerne, og i de første fire kampe er det blot blevet til en enkel sejr. Så kampen mod Hviderusland er en, der skal vindes. 

Også Lebogang Phiri skal repræsentere sit landshold, og hvis den lille sydafrikaner kommer på banen, vil det blive hans debut for Bafana Bafana. Sydafrika, der kun formåede at skrabe et enkelt point sammen i Africa Cup of Nations, skal spille to venskabskampe – en mod Swaziland den 25. marts og en til mod Nigeria den 29. marts. 

U21: Da Silva og Nørgaard

Patrick Da Silva og Christian Nørgaard skal begge trække i den rød-hvide landsholdstrøje, når de skal repræsentere Danmarks U21-hold i to venskabskampe. Den første er i Portugal mod, der ligesom Danmark sluttede som nummer et i EM-kvalifikationen med imponerende otte sejre ud af otte mulige. Kampen finder sted den 26. marts.

Efter Portugal gælder det USA, som kommer forbi Lyngby Stadion til endnu en venskabskamp. Det er den næstsidste test, inden EM i Tjekkiet bliver sparket i gang til sommer.

Det nye U21-landshold: Durmisi, Hjulsager og Holst

På den anden side af sommerferien skal en ny årgang spilles ind på U21-landsholdet, men allerede nu skal de i kamp. Og her er der allerede tre Brøndby-spillere, der er med i planerne. 

Riza Durmisi, Andrew Hjulsager og Frederik Holst er blevet udtaget til venskabskampen mod Tyrkiet, der skal bringe de unge talenter sammen. Kampen finder sted i Tyrkiet og bliver spillet den 27. marts.