Bernburg: Det går klart bedre

28.02.2013 10:54

I begyndelsen af januar tog Martin Bernburg hul på et 12 uger langt genoptræningsforløb på en idrætslægeklinik i Bologna, Italien.

Den 27-årige angriber er cirka halvvejs i behandlingen, og indtil videre har genoptræningen haft positiv effekt på knæproblemerne.

Træner to gange om dagen

- Det går klart bedre, end da jeg tog herned, så det er positivt. Lægen har ligeledes givet udtryk for, at det er gået hurtigere fremad, end han havde håbet, fortæller Martin Bernburg.

- De har specifik erfaring med netop denne type skade, og jeg har en behandler tilknyttet, som ved nøjagtig, hvordan vi skal gå frem. Det handler om balance, for det kan gå den anden vej igen, hvis belastningen er for hård. Man ved aldrig, hvad der kan ske, men jeg fokuserer på at få det optimale ud af mit ophold.

Brøndby-angriberen startede blødt ud, men som ugerne er skredet frem, er der kommet nye øvelser og større belastning.

- Jeg træner to gange om dagen. I begyndelsen foregik øvelserne i et svømmebassin, som skulle få benet i gang og styrke muskulaturen. Derefter var det meget mildt med udstrækning og massage, fortæller Martin Bernburg.

- Nu er jeg cirka halvanden måned inde i forløbet, og der er kommet mere belastning på. Jeg starter dagen med halvanden time på træningsbanen, hvor jeg laver tekniske øvelser med bold og pulstræning med retningsskift og lignende. Efter frokostpausen står den så på styrketræning, der skal gøre knæet, musklerne og senerne stærkere. Det inkluderer også udstrækning og behandling via en maskine. De kan godt lide maskiner hernede. Jo længere, jeg kommer i forløbet, jo mere skal jeg lave, og jo mere skal knæet testes, siger den blågule angriber, som forventer at returnere til Danmark i begyndelsen af april.

MB

Martin Bernburg mærker fremgang under genoptræningsforløbet i Italien.