16. JANUAR 2013 kl. 11:50
Joensen: Kommer tilbage for fuld kraft

Superligatruppen knokler i øjeblikket på kunstgræsbanerne ved Brøndby Stadion, men forberedelserne til forårets udfordringer foregår uden forsvarsspiller René Joensen.

Den 19-årige færing, der i sommer blev kåret til Årets U19-spiller, må således blive i styrkelokalet på grund af et træthedsbrud i foden.

Toptunet til den nye sæson

- Jeg kunne godt mærke, at den var helt gal, og at der vil gå lang tid, før jeg er klar igen, siger René Joensen efter at have taget plads i omklædningsrummet.

Han placerer roligt krykkerne, så de læner sig op ad hyldepladsen med træningstøj. Holdkammeraterne er ved at iklæde sig huer og lange træningsbukser, der skal beskytte mod den danske vinter, når det går løs på kunstgræsset bag Brøndby Hallen.

René Joensen må imidlertid blive indenfor. Selvom kroppen higer efter at tage støvler på, har hovedet accepteret, at han ikke kommer til at træne med foreløbig. Nu ser han fremad.

- Det bliver en hård tid, men skader hører med til fodbold. Det er en del af gamet, og det er vigtigt at acceptere, så man kan komme stærkere igennem de længerevarende af slagsen. Det er et mentalt slag, men jeg vælger at kigge fremad og se lyst på tingene. Jeg vil komme tilbage for fuld kraft, siger den arbejdsomme forsvarsspiller.

Den foreløbig dom er, at der vil gå tre-fire måneder, før han atter kan træne fuldt med.

- Jeg har erkendt, at jeg ikke når at komme i spil inden sæsonafslutningen. Derfor har jeg fokus på næste sæson. Nu har jeg seks måneder til at komme i topform, og det er mit mål. Jeg skal igennem det her og sørge for at være toptunet, når den nye sæson går i gang.

LÆS OGSÅ:
- Joensen: Hard work beats talent
- Joensen og Hjulsager blev 'Årets Spiller' på U19 og U17
- René Joensen på landsholdsvæggen

RJ

René Joensen må sidde ude det meste af foråret med et træthedsbrud i foden. Foto: Arnason.dk.