12. DECEMBER 2012 kl. 09:20
Brøndby IF inviterede udsatte børn til træning og kamp

"Brøndby Cares" er fællesbetegnelsen for Brøndby IF's engagement i samfundet, og i denne ånd indledte klubben et efterårssamarbejde med Oplevelsesbanken.dk.

Oplevelsesbankens mission er at sørge for, at børn og unge, der lever i relativ fattigdom, får mulighed for at få oplevelser på lige fod med deres jævnaldrende. Brøndby IF inviterede derfor til træningssamling med U15-cheftræner Søren Weber Juul og til Superligakamp på Brøndby Stadion.

Naturligt at tage et socialt ansvar

Første event foregik den 7. oktober på kunstgræsset i "kostalden", hvor ni unge drenge fra Brøndby Strand fik en smagsprøve på, hvordan det er at være ungdomsspiller i Brøndby IF.

U15-cheftræner Søren Weber Juul førte drengene igennem træningssamlingen, inden de kunne lægge vejen forbi Kids-loungen på Brøndby Stadion og møde nogle af spillerne fra Superligatruppen. De ni fodboldglade Brøndby-drenge fik desuden en bold med hjem under armen, så de kunne træne videre på de nye 'moves'.

- "Vi gennemførte et træningspas med både teknisk træning og kamp, og de havde alle fint gå-på-mod. Det glædede mig, at jeg kunne være med til at give drengene en oplevelse," siger Søren Weber Juul.

Søndag den 4. november inviterede Brøndby IF i samarbejde med Oplevelsesbanken mere end 300 børn og unge på Brøndby Stadion til opgøret mod OB. Inden selve kampen blev fløjtet i gang, stod den på aktiviteter i Apollo Park ved Kids-loungen.

- "Samfundsengagement er en af de centrale værdier i Brøndby IF, og det har altid været naturligt for folk i og omkring klubben at tage et socialt ansvar. Samarbejdet med UNICEF har måske været det mest fremtrædende i de senere år, men vi hjælper også i mange andre udstrækninger," siger konstitueret administrerende direktør Tommy Sommer Håkansson.

- "Oplevelsesbanken har fokus på udsatte børn og unge, og det arbejde ville vi gerne støtte. Vi håber, at det har været med til at gøre bare en lille forskel i de unges hverdag, og at andre også vil bidrage til det gode formål, som Oplevelsesbanken varetager," tilføjer han.

 

Om "Brøndby Cares":

Brøndby Cares er den samlede betegnelse for Brøndby IF's engagement i samfundet.

Udgangspunktet er det sociale arbejde, som foregår i Brøndbyernes Idrætsforening, og det samarbejde som Brøndbyernes IF Fodbold A/S har med forskellige sociale, kulturelle og humanitære organisationer.

Princippet bag Brøndby Cares er care2care - samfundsengagementets svar på business2business - hvor virksomheder, organisationer og mennesker hjælper hinanden med at hjælpe. Målet er således, at Brøndby IF ikke blot støtter de forskellige organisationer, men at organisationerne kommer til at samarbejde på kryds og tværs.