4. DECEMBER 2012 kl. 15:47
Udebaneafsnit i Haderslev

Brøndby IF har efter tæt dialog med egne fangrupperinger samt ikke mindst med SønderjyskE valgt at holde fast i et udebaneafsnit til årets sidste kamp på fredag i Haderslev.

Fangrupperingerne har over en bred kam taget afstand fra både onsdagens hændelser efter pokalsejren og fra søndagens kamp i Farum, hvor et stykke pyroteknik desværre endte på banen.

I samarbejde med SønderjyskE har Brøndby IF taget forskellige sikkerhedsmæssige tiltag for at sikre en forsvarlig kampafvikling. Blandt andet opsættes der på dagen et hegn langs med hele udebaneafsnittet for at hindre baneløb. Derudover har seks fans, fra forskellige af Brøndby IF's centrale fangrupperinger, meldt sig som frivillige fankoordinatorer på fredag.

Læs nedenfor, hvorfor Brøndby IF fastholder et udebaneafsnit på fredag i stedet for at vælge den "lette" løsning og frasige sig ansvaret.

Mere ansvarligt med et udebaneafsnit

Som beskrevet i udmeldingen om pokalderbyet i fredags, så mener Brøndby IF, at det er langt mere ansvarligt at fastholde et udebaneafsnit end at have udefans spredt ud på neutrale tribuner på resten af stadion. Derfor vil Brøndby IF som ansvarlig klub ikke frasige sig udebaneafsnittet i Haderslev, da det blot vil være at skubbe ansvaret over på SønderjyskE.

Det er Brøndby IF's klare indtryk, at de centrale fangrupper har forstået, hvor langt ude på kanten, vi befinder os i forhold til tilskuerballade. Brøndby IF kan ikke leve med, at klubben og klubbens fans igen og igen forbindes med ballade på tilskuerpladserne. Det er ekstremt skadeligt for klubbens og også fansenes omdømme, og rent økonomisk koster det Brøndby IF og dermed også spillere samt fans meget, meget dyrt.

Det er nu, at et samlet fanmiljø må og skal vise, at de er Danmarks bedste. Ikke kun til at bakke holdet op i med- og modgang og skabe fantastisk stemning på stadions landet rundt, men også til at overholde de retningslinjer, der er for afviklingen af en Superligakamp.

Billetsalg

Billetter til kampen mod SønderjyskE i Haderslev købes online hos værtsklubben. Husk at vælge det rigtige afsnit (Ståpladser udehold).

Brøndby Support arrangerer bustur til Haderslev fredag - læs mere her.