18. JANUAR 2010 kl. 13:30
Brøndby IF henter Remco van der Schaaf

Brøndby IF har mandag formiddag indgået en lejeaftale på 1,5 år med Remco van der Schaaf fra engelske Burnley FC.

Dermed bliver det til et gensyn med den 30-årige hollandske spiller, der var tilknyttet de blågule i forårssæsonen 2009, hvor han spillede 10 kampe i blågult. Defensivspilleren har tidligere spillet for blandt andet PSV Eindhoven, Vitesse og det hollandske U-21 landhold.

En rutineret herre

Gensynsglæden var stor, da Remco van der Schaaf mødte resten af Brøndby-holdet efter første træningspas mandag formiddag.

- Det er godt at være tilbage, smiler Remco van der Schaaf på engelsk med en anelse hollandsk accent.

- Jeg havde et rigtigt godt forår hos Brøndby sidste år, så jeg skulle ikke tænke mig om i lang tid, før jeg sagde ja til kontrakten. Jeg er glad for, at det nu gælder de 1,5 år, og håber og tror på, jeg kan tilføre holdet en masse.

- Vi har en stor udfordring i foråret, hvor alle sejl skal sættes til, og jeg vil gøre mit til, at vi indfrier forventningerne om medaljer. Jeg husker Brøndby Stadion som noget helt specielt med de mange støttende fans, og jeg glæder mig til at løbe på banen igen, hvis træneren giver mig chancen. 

- Men lige nu handler det om at komme i gang med træningen og i kampform. Jeg kender de fleste spillere, så jeg glæder mig meget til at trække i træningstøjet igen, forklarer Remco van der Schaaf.

Gensynsglæde

- Det bliver et glædeligt gensyn med en spiller, vi kender rigtigt godt, var den første kommentar fra en tydeligvis glad cheftræner, Kent Nielsen, efter Remco van der Schaaf havde sat sin autograf på kontrakten. 

- Remco (van der Schaaf, red.) er en type spiller, der går ind og tager ansvar - både på og udenfor banen. Han er en rigtig professionel, og man mærker med det samme, at han har spillet på højeste niveau, og hans rutine fra flere Champions League-kampe kan blive værdifuldt for vores hold, lyder det.

Remco van der Schaaf blev skulderskadet i kampen mod FC København i maj sidste år og er efterfølgende blevet opereret for skaden.

- Vi har sikret os, at Remco er klar igen efter sin operation. Han vil træne fuldt med, og vi forventer, han er helt klar til sæsonstarten i marts, forklarer Kent Nielsen.

- Det betyder meget, at Remco kender Brøndby. Han skal ikke bruge tid på at lære omgivelserne og landet at kende, og han kan dermed fokusere på fodbolden fra første træning, slutter Kent Nielsen af.

Remco van der Schaaf løber med, når A-truppen afslutter eftermiddagen med løb.

Hollænderen overtager trøje nummer 4.

underskrift

Der skrives under ...

velkommen

... der bydes velkommen ...

remco

Den nye nummer 4. Remco van der Schaaf på hjemmebane.