Helt lige statistik i Aalborg

11.09.2006 14:11

Med lørdagens 1-1-drama mod AaB kom Brøndby IF's statistik i det nordjyske helt op på lige niveau, idet 27 opgør i Aalborg nu er endt med ni sejre, ni uafgjorte og ni nederlag. Brøndby var tæt på sejren, da Martin Spelmann scorede til 1-0 for gæsterne efter 85 minutter. Og det ville have været de blå-gules første sejr i Aalborg i fem indbyrdes kampe. Seneste fulde gevinst på Aalborg Stadion kom i hus 18. maj 2003.

Opgøret blev overværet af 13.882 tilskuere, og det rangerer som den sjette mest sete Superligakamp på Aalborg Stadion, og her har Brøndby IF været modstanderen i fem af kampene. Rekorden er fra august 1994, hvor 20.533 tilskuere så på. 13. oktober 1991 var der 16.500 på plads til et opgør som Brøndby vandt 3-2, mens yderligere to Brøndby-kampe og ét FCK-opgør har haft flere tilskuere end lørdag aften.

Brøndbys samlede statistik mod AaB lyder nu på 24 sejre, 18 uafgjorte og 10 nederlag i de i alt 52 kampe mod AaB, som er den klub i SAS Ligaen, Brøndby har spillet flest indbyrdes opgør med. Kun Brøndby og AaB har været med i Superligaen siden foråret 1991.

Produceret i samarbejde med netsuperligaen.dk.

Martin Spelmann

Den første scoring i Brøndby-trøjen er en realitet. Martin Spelmann bragte Brøndby på vinderkurs, men hårdtkæmpende AaB fik udlignet på et straffespark i kampens sidste minutter.