Laudrup: Sejr vigtigere end spil

30.04.2005 21:14

- Det lignede til forveksling Silkeborgkampen længe; vi har et pænt overtag, men formår ikke at udnyttet de 2-3 chancer vi skaber. Lige som sidst har vi en afslutning på træværket, men er ikke gode nok til at få den ind. Lige som i sidste uge spiller vi også igen en god første halvleg, men det er paradoksalt nok først, da vi går spillemæssigt ned, vi får scoret.

Michael Laudrup er meget opmærksom på den positive effekt af dagens sejr:

- Det siger sig selv at det her var en vigtig sejr. Mentalt betyder den selvfølgelig meget, og det kan ikke undgå at give selvtillid. Det betyder ikke, at vi på nogen måde kan slappe af, men det vil kunne mærkes til træning og selvfølgelig er det et godt rygstød op til pokalfinalen.

Retov

Retov blev snydt for et straffespark i 2. halvleg.

Alle kampe vigtigst

- I vores situation, hvor vi fører ligaen, men har brug for alle de point vi kan få, er der ikke nogen kampe, der er vigtigere end andre. Den næste kamp er lige så vigtig som denne, men det er klart at i dag var kravet om sejr ganske entydigt. Når man indfrier sådanne krav ér det et mentalt rygstød, det er klart, fortæller han.

Modsat sidste uge spillede holdet ikke poleret fodbold i 90 minutter, men Laudrup bytter gerne godt spil for sejre, og da en enkelt journalist endnu engang forsøgte sig med en vanlig negativ indgangsvinkel til kampen, måtte cheftræneren replicere:

- Det er egentlig lidt pudsigt. I sidste uge spiller vi en fremragende kamp, men formår ikke at score. Fokus er meget naturligt på resultatet, og spillet er ikke den store interesse for. I dag er det lidt omvendt, men nu er spillet det mest interessante.

- Det er rigtigt at spillet ikke helt lever op til hvad vi tidligere har leveret, specielt ikke i anden halvleg, men vi kæmper og scorer de afgørende mål - det kan jeg godt se det positive i. Sådan har vi vist forskellige indgangsvinkler, lød svaret, før Laudrup fortsatte:

Jubel

1-0. Kahlenberg og Skoubo jubler.

Stoler på spillerne

- Jeg har stor tiltro til mine spillere, og måske mere end andre har. Jeg synes at publikum i dag støtter godt op, som jeg egentlig også havde regnet med, og det pifteri der var, da vi gik til pause er meget forståeligt. Vi vil jo alle sammen gerne vinde, smiler han.

Om indskiftningen af Johan Absalonsen fortæller Laudrup:

- Jeg ville gerne have en ung spiller ind, der måske ikke er så tynget af de tidligere resultater, og samtidig havde vi brug for et frisk pust. Det gav mulighed for at sætte Kahlenberg i midten, hvor vi så spillede med 2 offensive.

- Det gav et ekstra tryk, og til sidst fik vi også et mål mere. At det var Elmander der scorede det, kan også vise sig at blive meget værd, runder Laudrup af, efter en sejr der vist gav forløsning til de fleste under tribunen denne lørdag aften.