Menno van Dam inden FCN: Vi vil vinde med Brøndby-stil

29.09.2023 13:53

Vores U19-hold fra Masterclass har endnu ikke tabt en kamp i denne sæson, og på lørdag skal de blågule talenter forsøge at forlænge denne stime, når de tager imod FC Nordsjælland på Brøndby Stadion. En kamp, som cheftræner Menno van Dam dagen inden glæder sig til.

- Jeg er glad for, at det snart er lørdag, og det bliver showtime. Vi er klar. Det er altid et teknisk opgør. De ved, hvordan vi spiller, fordi mange af deres trænere er tidligere Brøndby-trænere. Så de kender vores DNA. Men vi må se. 

- Det bliver et højintenst opgør med høj kvalitet. Der vil være gode spillere på banen. Så det bliver forhåbentligt god fodbold. Vi vil ud og vinde den her kamp, og det vil helt sikkert blive med Brøndby-stil, siger Menno van Dam.

Van Dam forventer dog, at det er en svær opgave, der venter dem mod FC Nordsjælland, der ligeledes er ubesejrede i denne sæson - dog efter to kampe færre.

- Det er tekniske spillere. De er komfortable på bolden, og de har fart oppe foran. Så de vil have dig til at løbe fra side til side, og så vil de skabe chancer ved at udnytte farten. Men jeg synes også, at de gør fremskridt i deres nye taktik med at forsøge at vinde bolden tilbage hurtigere. Generelt vil de gerne spille med bolden og dominere kampene, og det må vi tvinge dem fra at være, siger Menno van Dam, der har taktikken klar til lørdagens opgør.

- Vi vil gøre det, vi normalt gør. Vi vil gerne presse modstanderen og ikke give dem nogle pauser. Og når vi selv har bolden, vil vi selvfølgelig forsøge at skabe noget specielt. 

På trods af, at Menno van Dams mandskab stadig har til gode at indkassere et nederlag i denne sæson, så er cheftræneren ikke udelukkende tilfreds med holdets præstationer.

- Jeg synes, at vi her i starten af sæsonen har haft en tendens til at blive lidt sløsede. Vi har dog stadig fået fine resultater, men mod tophold som FC Nordsjælland og FC København skal man være fokuseret under hele kampen. Så dér skal vi helt klart forbedre os. 

- Men hvis vi forbedrer dét og lægger det oven på den intensitet og aggressivitet, vi har, så bliver det svært at slå os. Men selvfølgelig er det stadig akademi-fodbold, og man ved aldrig, lyder det fra Menno van Dam.

En af profilerne på vores U19-hold Clement Bischoff har scoret seks mål i de første fire kampe. Det har udmøntet sig i en debut på seniorholdet i onsdagens pokalkamp mod HIK, hvilket vækker glæde hos Menno van Dam.

- Jeg fik gåsehud. Det var godt nok kun en halv kamp, han fik, men han gjorde det så godt. Nu fik han endelig sit moment i en cup-kamp, og forhåbentligt får han en ny chance i weekenden i ligakampen (mod Hvidovre ude på søndag, red.). Jeg er glad på hans vegne. Så det var første kamp, og nu skal vi gå efter nummer to, lyder det fra Menno van Dam, som var til stede på Brøndby Stadion, da Bischoff debuterede på seniorholdet.

- Jeg prøver altid at overvære kampene. Specielt hvis jeg ved, at Masterclass-spillere kan få chancen. Jeg vil være der for dem, så de får en følelse af, at vi altid støtter dem. Og jeg fortæller også resten af U19-holdet om det, for måske bliver andre spillere også sultne efter at få den samme oplevelse, som Clement har fået, slutter Menno van Dam.

Kampen på lørdag fløjtes i gang klokken 12.30 på Brøndby Stadion, og du kan streame opgøret inde på Brøndby TV+.

Få adgang til Brøndby TV+

Hvis man ikke er sæsonkortholder eller billetabonnent, som automatisk har gratis adgang, men blot ønsker at købe et abonnement til Brøndby TV+, kan man gøre det for kun 49 kr./md.

Køb adgang til Brøndby TV+ her.