Long read: U17-talentet Danial Riaz om landsholdsdebut og store drømme

22.09.2023 13:48

Masterclass var flot repræsenteret på ungdomslandsholdene i seneste landsholdspause, hvor det blev til flere debuter, mål og assists fra de mange Brøndby-talenter.

Førstnævnte stod blandt andre vores U17-spiller Danial Riaz for. 

Da Danmarks U17-landshold spillede mod Italiens ditto 7. september, blev Riaz skiftet ind til den sidste halve time af opgøret og blev dermed noteret for sin første ungdomslandskamp i karrieren.

En indskiftning, der i øvrigt senere skulle vise sig at være en god beslutning fra cheftræner for U19-landsholdet, Jesper Mikkelsen. 

Debuten var en stor milepæl, som selvfølgelig vakte begejstring og stolthed hos den unge midtbanespiller.

- Det var en fed og speciel oplevelse. En oplevelse, som jeg tænker, at der ikke er mange, der får lov til at opleve. Men det kræver hårdt arbejde at nå dertil. Så jeg er utroligt stolt af mig selv og glad for, at det kunne lade sig gøre. Og så synes jeg bare, at det var fedt at være med og synge nationalmelodien, det var noget helt særligt, lyder det fra Danial Riaz. 

Kampafgørende debutant
På trods af den store begivenhed, var Riaz, der kun lige er fyldt 16 år, dog ikke synderligt ramt af nerver inden debuten.

- Jeg tror mere, det er op til kampen, at man er sådan lidt nervøs og så videre. Men når man står og har varmet op, så tror jeg bare, man er fokuseret på kampen, og hvordan man ligesom skal komme ind og ændre kampen og bare egentlig spille sit spil, siger Riaz og fortsætter:

- Selvfølgelig er man nervøs, lige inden man kommer ind, men efter fem minutters spil er det egentlig bare en normal fodboldkamp, og så er det bare med at klø på.

Da Riaz blev skiftet ind i det 60. minut var Danmark bagud 2-0 mod italienerne, men allerede 14 minutter senere diskede Masterclass-talentet op med en frispilning til en medspiller, som reducerede til 2-1.

Det blev desværre Danmarks eneste scoring, da kampen endte 3-1 til italienerne, men med Brøndby-talentets assist fik han allerede vist sit værd for ungdomslandsholdet. Spilleren selv er da også fint tilfreds med sin præstation.

- Jeg synes, det er gået godt og bedre, end jeg forventede faktisk. Spillestilen var ikke så svær at falde ind i. Jeg synes, jeg gjorde det godt, så det er jeg utroligt glad for. Det var rart at kunne vise sig frem. Også med tanke på de næste landsholdsudtagelser, lyder det fra Danial Riaz.

En anderledes spillestil
Efter opgøret mod Italien ventede Tyskland to dage senere. Her startede Riaz inde og fik dermed sin første landskamp i startopstillingen.

Det kvitterede han med endnu en assist, og Danmark endte med at vinde kampen 2-0. Endelig var han også i startopstillingen mod Israel i den sidste kamp i denne landsholdspause. 

Særligt kampene mod Italien og Tyskland var en spillemæssig stor oplevelse for Masterclass-spilleren.

- Det var selvfølgelig vildt. Det er en anden spillestil (Tyskland og Italiens, red.), end den man måske lige er vant til. Og generelt er det noget andet, der venter en, når det er med landsholdet. Især Italien var meget aggressive og kunne godt lave grimme frispark. Tyskland gik også meget hårdt til den og havde hurtige kanter. 

- Så det var måske noget lidt andet, end hvad vi er vant til her i Danmark. Men i sidste ende er det bare fodbold, og så er det bare at spille spillet, siger Danial Riaz.