Brøndby IF og Menno van Dam forlænger aftalen

06.09.2023 16:00

Brøndby IF og U19-træner Menno van Dam har forlænget samarbejdet, så hollænderens kontrakt nu løber til sommeren 2025.

Menno van Dam var i den forgangne sæson cheftræner for U17-holdet, der vandt både U17-Ligaen og pokalturneringen. Siden sommer har Menno van Dam haft tøjlerne på U19-holdet, hvor hans assistent fra double-sæsonen Viktor Kynde har overtaget styringen på U17.

Talentansvarlig og daglig leder i Masterclass Christian Larsen fortæller om forlængelsen med U19-cheftræneren.

- Det er en beslutning, der er taget af begge parter. Menno kom til for et år siden fra Holland og har haft sin første sæson i Brøndby IF, som har været en rigtig god sæson. Han vandt 'the double' med U-17 holdet. Men i endnu højere grad så har det været rigtigt positivt for vores miljø, både på banen og vores kontor at have ham i klubben. Han er en fyr med erfaring og noget alder, og en lidt anden måde at se spillet på, så vi mener vi kan lære Menno noget, og han kan give nogle input, som vi nyder godt af.

- Menno kommer med noget erfaring, som gør at vi kan lægge nogle lag på vores måde at spille på, så vi kan udvikle spillet, som vi gerne vil. Så Menno har været et godt bidrag til de sportslige diskussioner. Den måde han spiller på, er jo noget vi gerne vil stå for. 

Menno van Dam fortæller selv om sin forlængelse.

- Den største grund er, at jeg føler mig glad i Danmark og i klubben. Jeg nyder at arbejde med mine kollegaer, og jeg nyder omgivelserne og faciliteterne. Det er et godt sted for mig at udvikle mig som træner. Jeg føler, at klubbens mål og identitet passer godt til mig. Vi har snakket om mine trænerambitioner, og det passer også rigtig godt til klubben. Det er en topklub, og jeg er rigtig glad for at kunne forlænge min kontrakt.

- Da vi startede samarbejdet, skulle vi se hinanden an, men allerede sidste år havde vi fornemmelsen af, at samarbejdet skulle vare længere. Nu har vi forlænget aftalen, og jeg er glad for, at jeg kan fortsætte arbejdet i Brøndby IF, og jeg vil gøre alt for at gengælde tilliden ved forhåbentlig at udvikle flere spillere til førsteholdstruppen. Det er en ære at arbejde for en klub med så meget fællesskab og passion, som Brøndby IF har.