U17 sikrede Derby-sejr i overtiden

07.11.2023 10:58

Vores U17-hold fra Masterclass skulle lørdag forsøge at rejse sig efter deres nederlag til AGF tidligere på ugen.

Det lykkedes også, da de blågule talenter slog FCK’s ditto på udebane med 2-1 på deres anlæg. Med sejren går drengene forbi FCK i tabellen og indtager U17 Ligaens 6. plads med 13 point op til førerholdet, som dog har spillet en kamp mere.

Midtvejs i første halvleg var Oliver Sejer Lauritsen på pletten, da han bragte Brøndby-talenterne foran, men syv minutter senere fik hjemmeholdet dog bragt balance i regnskabet.

I anden halvlegs overtid faldt sejrsmålet, og man fristes til at sige, at det selvfølgelig var Jacob Ambæk, som stod for scoringen. Den målfarlige offensivspiller har nu scoret 13 mål i sæsonens første ni kampe.

"Det hele værd at vinde på baggrund af en god præstation"
Cheftræner Viktor Kynde fortæller om kampen:

- Det var en god kamp fra start til slut. Jeg synes overordnet set, at vi havde flest gode perioder. Så havde FCK en periode før pausen og en periode lige efter pausen, hvor de var bedst. Men jeg synes, vi var bedst i den første halve time og de sidste 25-30 minutter, fortæller han overordnet om opgøret.

- Det var en meget taktisk kamp, hvor begge hold var gode på bolden. Og i perioder var vi gode til at presse, og i perioder gjorde FCK det svært for os at presse. Så det blev meget en duel om, hvem der kunne lykkes med det, de gerne ville. 

- Og det var bare en topkamp med topspillere og topkvalitet hele vejen rundt, og det var en kamp på et meget højt U17-niveau, synes jeg. Spillerne fik vist sig flot frem, og der var mange individuelle gode præstationer, men det var også to hold, som godt kunne spille, presse, forsvare og angribe. Så det var generelt set bare en rigtig flot kamp, lyder det fra Viktor Kynde, som efterfølgende sætter ord på de tanker, som løb igennem ham, da Jacob Ambæk scorede sejrsmålet i overtiden.

- Jeg tænkte mest, at drengene virkelig havde fortjent at blive belønnet for én til god præstation. Så jeg var rigtig glad for den forløsning, som det måtte være for drengene, at blive belønnet. For jeg synes, at præstationen var til at vinde.

- Men jeg synes også, at vi har været ramt lidt af nogle gode præstationer, som ikke helt har givet det resultat, som vi synes, vi præsterede til. Og det var rart, at drengene fik den belønning, som det jo er.

- For selvfølgelig fokuserer vi ekstremt meget på præstationerne. Det er det, som er vigtigst for os, men det er klart, at det er sjovere, når man så også vinder. Og så det der med at kunne vinde på baggrund af en god præstation, det er bare det hele værd.

- Så jeg var rigtig glad for, at man kunne mærke det, og man kunne se det på drengene, at det betød meget for dem. Så at de kunne få lov til at fejre en Derby-sejr, det var jeg virkelig glad for. 

FCK - Brøndby 1-2
0-1 Oliver Sejer Lauritsen
1-1
1-2 Jacob Ambæk

Holdopstilling
Mamadou Wurie Jalloh
Pelle Hoekstra
Sander Larsen
Danial Riaz
Jakob Remark Wissmann
Ali Al-Najar
Jacob Brøchner Ambæk
Mathias Werther Andersen
André Escobar
Oliver Sejer Lauritsen
Markus Petersen

Bænken
Noah Kirkegaard
Elo Sandersen
Alexander Bejer-Andersen
Viggo Poulsen
Casper Johan Hjorth Svart
Magnus Karup Buades

Næste gang vores U17-hold fra Masterclass skal i aktion i U17 Ligaen er den 18. november, når de blågule talenter tager imod 3. pladsen fra FC Midtjylland.

Inden da tager Viktor Kyndes tropper en kort tur til Portugal, hvor de henover den kommende weekend deltager i en ungdomsturnering.