U17 henter fjerdeplads i Algarve Elite Cup

17.11.2023 16:21

I sidste weekend var vores U17-hold fra Masterclass i Algarve i Portugal, hvor de deltog i miniturneringen Algarve Elite Cup.

Brøndby IF var repræsenteret sammen med 11 andre hold fra hele verden, hvor de skulle krydse klinger i kampe af 30 minutters varighed.

Her blev det til en samlet fjerdeplads for de blågule talenter, og cheftræner Viktor Kynde er da også begejstret over holdets præstationer.

- Det var en rigtig god oplevelse dernede i Portugal. Der var nogle rigtig flotte kampe. Både på præstationen og på resultatsiden. I nogle af kampene kom vi ud i situationer, som gjorde det svært for os at spille det spil, vi gerne ville. Men så brugte vi nogle andre redskaber i forhold til at forsvare og blokere afslutninger. Vi måtte være nogle krigere i nogle situationer, hvor vi havde brug for det.

- Og så var der en masse af situationer, hvor jeg syntes, at vi var et af de mest underholdende hold ved turneringen. Så det var en overordnet og rigtig god følelse. Og vi fik enormt meget ud af det.

- Både uden for banen, men også på banen omkring de der stressede situationer, der nogle gange opstår. Her fik vi trænet os i, hvordan man skal håndtere dem og hvordan man ikke skal håndtere dem. Så vi har været rigtig glade for turneringen. 

Stærke præstationer i gruppespillene
Allerede i fredagens gruppespil lagde U17-holdet hårdt fra land, da de gjorde rent bord med sejre over portugisiske SL Benfica, Leyton Orient fra England og Grasshopper CZ fra Schweiz. Særligt kampen mod førstnævnte imponerede Viktor Kynde.

- Vi slog Benfica 3-1 i puljen. Og det, tror jeg, må være vores bedste kamp i turneringen. Der var vi rigtig gode og klart det bedste hold, og vi vandt fortjent. Vi spillede fremadrettet med vores pasningsspil, vores omstillinger var rigtig skarpe, og vi var enormt aggressive i presset og stjal bolden nogle af de steder, vi gerne ville - højt oppe på banen. Det blev virkelig en flot kamp.

De tre sejre betød, at Masterclass-mandskabet havde spillet sig videre til lørdagens gruppespil for de seks bedst præsterende hold fordelt i to grupper af tre. Her fortsatte Brøndby de gode takter og vandt først 1-0 over mexicanske FC Toluca, hvorefter det blev til 1-1 mod SC Braga fra Portugal. 

(Artiklen fortsætter under galleriet)

U17-talenterne toppede igen gruppen, og dermed gjaldt det Sporting CP fra Portugal i semifinalen søndag. Her blev det desværre til et smalt nederlag efter straffesparkskonkurrence. Til trods for den tabte kamp kan Viktor Kynde finde trøst i præstationen.

- Jeg synes egentlig, vi overordnet set var det bedste hold i den kamp. Vi førte to gange og spillede en rigtig flot kamp. Men så scorede de til 2-2 i den sidste aktion i kampen, og så taber vi på straffe. 

- Og der synes jeg egentlig, at vi med nogle små marginaler nok havde vundet og kommet i finalen, og så skulle vi have mødt Benfica igen. Men det var en flot semifinale på et rigtig højt niveau, lyder det fra Viktor Kynde.

Gode erfaringer
I kampen om 3./4.-pladsen tabte Masterclass-holdet 2-1 til Braga, og dermed sluttede holdet lige uden for medaljerne. Ifølge cheftræneren kan spillerne tage en masse lærerige oplevelser og erfaringer med sig hjem i bagagen.

- Vi lærte blandt andet, at mange af holdene jo kommer fra en anden kultur og har en anden måde at spille på. Det har meget fokus på, hvordan man vinder en kamp. De er meget dygtige til at vinde.

- De er meget dygtige til at trække tiden. De er dygtige til at frustrere. De laver små tricks hele tiden, så de kan få en ud af fatningen. Og der har vi haft ret meget fokus på at blive i det, og så matche det på en eller anden måde.

- Og det synes vi, at vi lykkedes rigtig godt med. Vi synes ikke, at vi kom ud over den grænse og tabte fatningen. Vi blev ved med at prøve at være os og ikke lade os kyse. Og jeg synes, det var mega sejt, at de kunne forblive rolige, for det kan være enormt frustrerende. 

Plads til at have det sjovt
Også den sociale front kunne der sættes et stort grønt flueben ud ved på bagkant af turneringen. 

- Det har været en rigtig fed tur med den her gruppe. Vi oplevede en gruppe, som er enormt homogen og sammentømret. Vi oplevede en gruppe, der virkelig er skarp til det der med at hygge sig og have det sjovt. Og så omstille sig til, at nu er det kamp-mode, og så efterfølgende tilbage til at hygge sig og have det sjovt.

- Og vi oplevede en gruppe, der bare godt kan lide at være sammen. Så jeg vil nok mere sige, at vi på en eller anden måde bliver belønnet for det arbejde, der er foregået i de yngre årgange, i forhold til, at det er et fællesskab, der kommer op igennem årgangene. Og det kan vi bare dyrke videre. Det er jo et fællesskab, og de kan jo lide hinanden, slutter Viktor Kynde.

Næste gang U17-holdet fra Masterclass skal i aktion er lørdag den 18. november klokken 13, når FC Midtjylland kommer på besøg på Brøndby Stadion.