Nederlag satte en stopper for ubesejret U19-stime

07.11.2023 11:19

Efter otte kampe som ubesejret måtte U19-holdet fra Masterclass lide sæsonens første nederlag, da de fredag eftermiddag gæstede FCK på deres anlæg.

Kampen endte 2-0, hvilket sender de blågule talenter ned på tredjepladsen i U19 Ligaen. De har seks point op til førstepladsen, som dog har spillet tre kampe mere.

Kampen var længe en jævnbyrdig affære rent stillingsmæssigt. Det stod således stadig 0-0, da anden halvleg blev sat i gang. Men efter en times spil fik hjemmeholdet bragt sig foran, og bare seks minutter senere kom vi også bagud 2-0.

Masterclass-spillerne kunne desværre ikke svare igen, og dermed sluttede stimen af otte kampe som ubesejrede. 

"Vi repræsenterede Brøndby IF på den måde, vi gerne ville"
Cheftræner Menno van Dam fortæller om kampen:

- De første 60 minutter var nok de bedste, vi har spillet indtil videre. Det var hurtige kombinationer, hurtige angreb, og vi var bosserne på banen. Vi spillede højt oppe på banen og var kontrollerende. De var en enkelt gang virkeligt farlige med et skud på overliggeren efter et kontraangreb, men ellers kontrollerede vi kampen fuldstændigt. Vi kom godt frem til boksen, og vi havde nogle gode skud på mål. Mentaliteten var også virkelig god, og det var dejligt at se. Så alt gik egentligt helt som planlagt. 

- Men de var også gode. Jeg nævnte allerede inden kampen, at ved hver enkelt lille fejl, så har de kvaliteten til at udnytte det. I de momenter, hvor vi ikke var i total kontrol, var de også virkeligt gode på bolden. Og så havde de en virkeligt god målmand. Så jeg synes, det var en topkvalitets fodboldkamp. 

- En enkelt gang efter 60 minutter, var vi så ikke gode nok. De får et meget tyndt frispark, og derefter kommer vi en lille smule for sent i vores pres, og så får de spillet sig videre og scorer på en returbold, som vi også kommer for sent på.

- Og derefter bliver det lidt en mental ting. Og i de sidste 30 minutter synes jeg, at FCK var bedre. Vi havde en enkelt stor chance til sidst. 

- Men generelt set over hele kampen spillede vi så godt. Så jeg er glad for præstationen, men selvfølgelig er jeg ikke glad for nederlaget, og man vil selvfølgelig helst ikke byde Brøndby-fansene et Derby-nederlag. Men dem, som har set kampen, og har set statistikkerne, vil også vide, at vi spillede virkeligt godt. Jeg mener, at efter de første 60 minutter, var det 15 mod 3 i skud på mål i vores favør. 

- Så jeg synes, at vi i de første 60 minutter har repræsenteret Brøndby på den måde, vi gerne ville. Det var kun resultatet til sidst, som ikke var det bedste. 

FC København - Brøndby IF 2-0
1-0
2-0

Holdopstilling
Noah Emil Sømmergaard
Philip Søndergaard
Ludwig Vraa
Lukas Lind Wessel Larsen
Noah Nartey
Mathias Jensen
Jonathan Nanaosei Agyekum
Clement Mutahi Bischoff
Adam Claridge
Waldemar Bjergfelt
Bertram Kvist

Bænken
Matteo Grosso
André Escobar
William Emil Krarup Sonne-Schmidt
Malek Bakhit
Tobias Landstrom
Magnus Søndergaard