Brøndby Masterclass starter sæsonen op

17.07.2023 10:30

I dag starter Masterclass den nye sæson, og her møder U15-, U17- og U19-holdene således ind til en intensiv træningsperiode, hvor fokus vil være på at styrke konditionen og bygge formen op til den kommende sæson.

Head of Talent, Christian Larsen, fortæller om opstarten for holdene: 

- Vi starter i dag sæsonen op, efter vores mange unge talenter og dygtige stab har haft en velfortjent sommerferie. Der er udarbejdet et opstartsprogram, der er skræddersyet til at bygge op til og forberede dem bedst muligt til den kommende sæson. En pre-season med fokus på kondition, styrketræning, fodbold og fællesskab. Det betyder blandt andet, at vores tre ældste talenthold tager på træningslejr sammen senere på sommeren, fortæller Christian Larsen og fortsætter:

- Som Brøndby Masterclass-spiller kan man forvente, at træningerne vil være krævende og udfordrende, men samtidig sikrer vi altid, at der er en positiv kultur. Kammeratskabet og holdånden har altid været kendetegnende for Brøndby IF, fra ungdomsrækkerne helt op til Superliga-truppen. Og det spiller fortsat en afgørende rolle i at motivere og støtte spillerne i deres rejse mod at opnå deres individuelle ambitioner og vores fælles mål.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Sidste sæson endte med to flotte titler for vores U17-hold, som sikrede sig både liga- og pokaltitlen efter en flot sæson med Menno Van Dam ved roret.

Som meldt ud kort før sommerferien, så er det netop U17-holdets cheftræner, Menno van Dam, der er blevet udnævnt til ny U19-træner, og han skal dermed stå i spidsen for U19-holdet, som møder ind i dag.

Fire amerikanske talenter med på U19
Netop på U19-holdet vil man i de første to uger af opstartsfasen have besøg af fire unge amerikanske talenter og et stabsmedlem, der er på udvekslingsophold fra ungdomsakademiet i MLS-klubben Real Salt Lake.

Head of Talent, Christian Larsen, fortæller om besøget: 

- Her i opstarten får vi besøg af fire amerikanske talenter og et stabsmedlem fra MLS klubben Real Salt Lake, der er her på et kort udvekslingsophold. Det vil give os en rigtig god mulighed for at få et indblik i, hvordan det fysiske og tekniske niveau er på talenter fra et velrenommeret amerikansk akademi i forhold til niveauet på vores egne drenge fra Brøndby Masterclass.

- Vi har et stort strategisk ønske om at benchmarke vores arbejde i Brøndby Masterclass, ikke bare op imod andre danske klubber, men også udenfor landets grænser for at sikre, at vi kan konkurrere om at uddanne og tiltrække de bedste talenter, og dette er en rigtig god mulighed for at se niveauet an fra et MLS-akademi. 

På U17-holdet vil sidste sæsons assistenttræner, Victor Kynde, overtage tøjlerne, og han tiltræder i dag som den nye U17-cheftræner.

På U15-holdet er der ingen ændringer, hvor Anders Stisen fortsætter som cheftræner.