Masterclass-overblik: U17 fik uafgjort i Lyngby

31.08.2023 10:12

Lørdag stod vores U17-drenge fra Brøndby Masterclass overfor Lyngby BK på udebane i U17-Ligaen efter sidste uges sejr mod Silkeborg i sæsonåbneren i Brøndby.

Hjemmeholdet kom bedst fra start i opgøret, og efter en halvtimes spil førte de kongeblå med 2-0. Derefter fik Jacob Ambæk reduceret inden pausen.

I anden halvleg kom Jacob Ambæk igen på tavlen med sin fjerde sæsonscoring, og da der ikke kom flere mål i opgørets ordinære spilletid, skulle de to mandskaber ud i straffesparkskonkurrence om ét ekstra point.

Her var det Lyngby BK, der trak det længste strå, og vores U17-talenter måtte derfor tage hjem til Brøndby med ét point i bagagen.  

Cheftræner Viktor Kynde fortæller om kampen.

- Det var to vidt forskellige halvlege. En første halvleg, som var rimelig lige, hvor vi ikke var tilfredse med vores præstation i forhold til især vores genpres. Vi var lidt passive, og vi fik ikke skabt de chancer, vi gerne ville, fra vores offensive omstillinger, og de blev farlige en del gange på vores boldtab. Vi havde selv nogle chancer offensivt, hvilket jeg egentlig var okay tilfreds med. Men overordnet var det ikke en god første halvleg.

- Anden halvleg var fin. Der var vi ovenpå og skabte det antal chancer, man kan forvente, og nok også lidt flere. Så den del var tilfredsstillende. Vi var glade for, at vi fik justeret til, i forhold til at få markant bedre fat, selvom vi stadig ikke helt syntes, vores genpres var helt godt nok, i forhold til det, vi gerne vil have i Brøndby. Vi havde 21 skud i kampen, så det synes vi er acceptabelt. Det tager vi med.

- I denne uge har vi heldigvis fokus på vores omstillinger på træningsbanen. Vores genpres og offensive omstillinger, efter vi har erobret bolden igen. Det vil være de to ting, vi kigger på frem mod kampen i næste uge. Så det passer jo fint i forhold til det med, at jeg ikke synes det sad i skabet mod Lyngby.

Jacob Ambæk har i sæsons første to kampe stået for hele fire mål, og det glæder cheftræneren, der håbet, at U17-talentet kan fortsætte sit bidrag af scoringer.

- Ambæk har altid lavet mål, og vi håber da også, at han vil fortsætte med det. Han har nogle ting, han arbejder på i spillet, så han kan forbedre sig endnu mere. Men det er klart, at det er fedt for ham, og det er fedt for holdet at have en spiller, der laver mål. Så håber vi, at han kan ride videre på den bølge og blive ved med at score.

Lyngby BK – Brøndby IF 2-2
1-0
2-0
2-1 Jacob Ambæk
2-2 Jacob Ambæk

Startopstilling
William Sonne-Schmidt
Noah Kirkegaard
Danial Riaz
Jakob Wismann
Jacob Ambæk
André Escobar
Alfred Klamer
Oliver Lauritsen
Casper Svart
Rasmus Lynder
Markus Petersen

Bænken
Pelle Hoekstra
Ali Al-Najar
Mathias Andersen
Elo Sandersen
Alexander Bejer-Andersen
Viggo Poulsen

Næste opgave for U17-holdet bliver AC Horsens hjemme i Brøndby på lørdag kl. 15:00.