Masterclass-oversigt: Svær weekend i Aarhus

20.09.2022 13:22

Det blev til to nederlag og en sejr, da vores hold i Brøndby Masterclass var en tur i Aarhus i den forgangne uge og mødte AGF. 

U19-holdet tabte med 4-1, mens U17 spillede 1-1 og tabte på straffespark, da AGF vandt straffesparkskonkurrencen og dermed de to point. U15 vandt med 4-3. 

Svær kamp i Aarhus for U19
U19-holdet var igen i aktion, da de mødte AGF i jagten på tre point. Jagten efter mål resultererede i, at drengene kom godt fra start, hvor Marinus Larsen sparkede holdet i front til 1-0 i kampens 22. minut på et flot eksekveret frispark.

Fornøjelsen varede dog ikke længe, da hjemmeholdet et par minutter senere fik udlignet og kort inden pausen også tog føringen. Cheftræner Christian Sørensen fortæller om kampens første halvleg: 

- Der var allerede fra kampstart optræk til, at AGF ville score. Marinus får os foran relativt hurtigt på et frispark, men derefter bliver det usammenhængende og rodet spil fra vores side af, hvor vi ikke formår at genvinde kontrollen.  

Bagud med 2-1 var der derfor nogle ting, der skulle snakkes om i pausen. 

- I pausen taler vi om, at vi langt henad vejen er fint tilfredse med de første 30 minutters spil. Det er vigtigt for os, at stillingen ikke skal begynde at bestemme, hvordan vi spiller kampen. Vi kunne godt se nogle tendenser til, at vi spillede meget usammenhængende og let blev frustrerede, efter de scorede til 2-1. Det er lang tid siden, vi har vundet en kamp, så der er selvfølgelig også flere frustrationer i det. Så der var fokus på, at det ikke skulle ramme os for meget mentalt. 

Rodet anden halvleg
- Det ender med at blive en halvleg med mange afbrydelser og mange dueller. Vi forsøger at satse lidt mere spilmæssigt, men ender desværre med at indkassere endnu et mål, hvilket gør det meget svært for os at komme tilbage til spillet igen. 

- Vi har lidt bedre kontrol i anden halvleg, hvor vi fik flere muligheder for at komme tilbage i spillet, men greb dem aldrig ordentligt. Vi fik heller aldrig lavet flere mål. Det var svært for os at bryde deres spil op, så da de fik 3-1-scoringen, vidste vi godt, at det var en stor udfordring, vi stod tilbage med. 

Tiltrængt landsholdspause
Masterclass-holdene holder de næste to uger landsholdspause, hvorfor der ikke spilles nogle kampe. Spørger man cheftræneren, mener han, at pausen kommer på et udemærket tidspunkt. 

- Vi er ikke tilfredse med vores indsats, og vi vurderer faktisk, at det er den dårligste indsats hidtil i sæsonen. Vi er for nemme at slå ud og formår ikke at komme tilbage i spillet. Vi spillede for individuelt og ukontrolleret, hvilket var det, der gjorde den her kamp til en dårlig kamp. 

- Vi skal sørge for at få samlet gruppen efter landsholdspausen, så vi står skarpt til den kommende periode. Der kommer til at være syv kampe i streg, som er vigtige, at vi kæmper hårdt for at vinde. 


AGF 4-1 Brøndby IF (U19) 
0-1 Marinus Larsen 
1-1 
2-1
3-1 
4-1 

Startopstillingen:
1. Noah Emil Sømmergaard
2. Hjalte Andersen 
3. Matteo Grosso
4. Ludvig Vraa 
7. August Wilquin Carlsson
11. Valdemar Manley Kwasniak 
12. Mads Beyer Pasternak
14. Bertram Kvist 
17. Malek Bakhit
18. Clement Mutahi Bischoff
22. Marinus Larsen

Bænken:
6. Noah Nartey
8. Mathias Jensen
9. Oscar Hessner Sejrup
10. Solomon Opoku 
15. Kean Tran 
16. Nicolaj Kristensen 

Smalt nederlag for U17-holdet
Menno van Dams drenge var ligeledes i aktion oppe i Aarhus, og trods de kom foran i midten af anden halvleg, så endte det med 1-1 på måltavlen, da aarhusianerne fik udlignet kort før tid.

Det sendte mandskaberne ud i straffesparkskonkurrence efter de 90 minutters spil, som AGF vandt, og dermed tog U17-holdet hjem med et enkelt point, mens AGF tog to point.

- Det var en hård kamp, og man kunne fornemme, at AGF var rigtig godt forberedte på vores måde at spille på. Vi starter kampen rigtig godt i de første 15 minutter med tre store chancer. 

- Vi havde snakket om inden kampen, at vi skulle presse dem godt, for de havde tabt 9-0 mod FC Nordsjælland i et par kampe forinden, så vi ville gerne sætte et mål hurtigt ind, så vi kunne stresse dem. Vi scorede så desværre ikke på vores tre chancer, som egentlig var okay store. Og derefter blev det meget et kampbillede, som gik var side til side.

Der blev ikke scoret i hele første halvleg, og i pausen foretog Menno van Dam et par ændringer, således man fik ændret udtrykket i spillet.

- I pausen skifter vi lidt rundt, og AGF kommer desværre lidt bedre ind i kampen på den baggrund. Så vi skifter lidt om i systemet igen, og efter vi gjorde det, får vi så scoret til 1-0. Men efter vores føring kommer vi aldrig rigtig ind i rytmen, selvom spillerne kæmper alt, de kan. Men samtidig stod vi med følelsen af, at vi ikke gav meget væk.

Selvom det i lang tid lignede, at drengene ville hive de tre point i land, blev en opbygningsfejl desværre straffet af hjemmeholdet.

- Vi laver en fejl i opbygningsspillet mod slutningen af kampen, og så går de ned og udligner til 1-1. Vi får så en kæmpe chance til sidst og får reelt muligheden for at tage de tre point, men vi brænder chancen. 

Det uafgjorte resultat betød, at U17-drengene for første gang i sæsonen skulle ud i straffespark efter de 90 spillede minutter jævnfør de nye regler, hvor man som vindende hold får to point, hvis man vinder straffesparkskonkurrencen.

- Vi går så ud i straffespark efter de 90 minutter, som jo er den her nye regel, og det havde vi trænet på forinden og forberedt spillerne godt på. Vi scorer på de første fem spark, og vores keeper har egentlig hænderne på tre af deres spark. Desværre brænder vi på den sidste - og så tager AGF de to point. 

- Men alt i alt var det en god kamp, hvor drengene præsterede rigtig godt, og 1-1 var egentlig et meget fair resultat, selvom vi desværre tog derfra uden point.

AGF 1-1 Brøndby IF (U17)
0-1 Jonathan Nanaosei Agyekum 
1-1 

Startopstillingen
2. Waldemar Bjergfelt
3. Erem Øzkul
4. Philip Søndergaard
5. Lukas Lind Wessel Larsen
8. Adam Claridge Jensen
9. Alfred Klamer
10. André Escobar
11. Jonathan Nanaosei Agyekum 
15. Hamed Traore
23. Jakob Remark Wismann

Bænken
1. Noah Emil Sømmergaard 
6. Oliver Sejer Lauritsen
12. Gustav Johansen 
17. Danial Riaz 
19. Alex Batista Lindström
25. Viktor Sørensen

U15-succes i Århus 
Talenterne fra U15-holdet tog igen en sejr med hjem, da de besejrede AGF i en tæt kamp, som endte 4-3 i de blågules favør.

Det blev en målrig og intens kamp, hvor Jacob Ambæk kom på måltavlen to gange, da han både udlignede og stjal føringen fra Århusianerne. Sebastian Rosenwanger sikrede sejren, da han gjorde det til 2-4, og til trods for en sen reducering, var sejren sat fast. 

AGF 3-4 Brøndby IF (U15) 
1-0 
2-0 
2-1 Viggo Poulsen
2-2 Jacob Brøchner Ambæk 
2-3 Jacob Brøchner Ambæk 
2-4 Sebastian Rosenwanger 
3-4 

Startopstillingen
2. William Stenstrup Helle
4. Oliver Hummelshøj 
5. Gustav Ruby-Johansen
6. Sebastian Rosenwanger 
8. Sander Larsen 
9. Jacob Brøchner Ambæk
10. Viggo Poulsen 
12. Ekene Chukwuani 
13. Adam Choukri 
14. Magnus Karup Buades 
16. Alexander Bajer-Andersen

Bænken
15. Casper Johan Hjorth Svart
17. Markus Petersen 
19. Tahir Cevher