Masterclass-oversigt: Sæsonstart i Vejle

15.08.2022 11:07

Brøndby Masterclass-holdene sparkede sæsonen i gang, da de i den forgangne uge besøgte Vejle Boldklub i VB Parken. Det blev en blandet lørdag for de blågule hold, hvor det både blev til en sejr, uafgjort og et nederlag.

Mens U19 spillede uafgjort 1-1, tog U17-drengene en 3-1-sejr i Vejle. Anderledes gik det dog U15-drengene, som tabte 5-1. 

Vi har taget en snak med U19-cheftræner, Christian Sørensen, og U17-cheftræner, Menno van Dam, som i øvrigt fik sin debut som træner for holdet, om kampene i weekenden. 

Premierekamp efter pausen
Efter sommerpausen skød U19-holdet deres sæson i gang i Vejle i et forsøg på at jagte sæsonens første point. Det blev en skuffende første halvleg, hvor hjemmeholdet i 18' minut scorede kampens første mål og tog føringen. 

Cheftræner Christian Sørensen fortæller om kampen:
- Det var en klassisk premierekamp, hvor det første kvarter bestod af en masse dueller og lidt rodet spil med to hold der skulle i gang igen efter en ferie. Jeg synes vi kommer til at sætte os fint på det efterfølgende, hvor vi har gode perioder med en god chance på mål og er forholdsvist dominerende. De får desværre scoret et mål lige pludselig ud af ingenting, som ændrer billedet lidt. Med det mål kan de stille sig ret langt tilbage og forsvare det. Det skal vi forsøge at bryde op og formår at få lavet chancerne til det, men er ikke effektive nok. 

- Vi går til pause 1-0 og er en smule frustrerede over det. Det var samme billede i anden halvleg med et Vejle-hold, hvis primære mål var at forsvare etmålsføringen. 

Nye kræfter på banen gav pote
Efter at være bagud 1-0 vurderede cheftræneren efter pausen, at der skulle nogle nye kræfter på banen, og lavede således tre indskiftninger og en efterfølgende fjerde. Det viste sig at give pote, da indskiftede Alexander Hvid udlignede scoringen til 1-1, godt 10 minutter efter han var blevet skiftet ind på banen. 

- Vi har generelt en god trup, og vi vidste fra Holland af, at når vi vælger at lave indskiftninger i en kamp, kan det være med til at ændre den. Det gjorde det både med de tre indskiftninger vi lavede i det 55' minut, hvor vi fik lavet mere tryk på dem og den fjerde indskiftning, som lagde yderligere tryk. Det at vi kan skifte stærkt ind, og med noget som kan trykke yderligere på modstanderen, er vi glade for.

Med et uafgjort slutresultat skulle kampen ende på straffesparkskonkurrence. Den trak Vestegnsdrengene sig sejrrigt ud af, og tog derfor fra Vejle med to point.  

Forberedelser inden kampen
Efter både at have haft spillet stævne i Holland og holdt feriepause, mente cheftræneren, at drengene skulle forberedes på det pres, der er at finde i en ligakamp. Cheftræneren fortalte således om de forberedelser holdet har haft op til kampen mod Vejle: 

- Vi har lige haft et stævne i Holland, hvor vi har spillet fem kampe. Så vi har arbejdet med en masse ting i spillet, som vi gerne ville have ind i den her kamp.

- Det var en lidt anderledes udfordring at møde Vejle, fordi mange af spillerne for første gang i opstarten skulle spille 90 minutter. At det er en ligakamp gør det også anderledes. I forberedelserne fokuserede vi primært på det at skulle spille 2 x 45 minutter fremfor at tænke nye ting vi gerne ville have frem i spillet. 

Fokus på næste kamp
Næste opgave for U19-holdet er lørdag d. 27 august kl. 13:00 ude mod FC Midtjylland. Den kamp forventer cheftræneren at se anderledes ud: 

- Det bliver en meget anderledes kamp mod FC Midtjylland. Det plejer at være nogle kampe med rigtig meget fart på, når vi spiller mod dem. Det var ikke så meget tilfældet her, da vi primært stod på deres halvdel og spillede. 

- Vi har fokus på at køre godt videre på træningen de næste to uger velvidende om at det bliver en anderledes kamp med mere fart i. 

Vejle Boldklub – Brøndby IF (U19)
1-0
1-1 Alexander Hvid

Startopstillingen:
1. Noah Emil Sømmergaard 
2. Hjalte Andersen
3. Matteo Grosso
6. Noah Nartey
9. Oscar Hessner Sejrup 
10. Solomon Opoku
12. Mads Beyer Pasternak
13. Benjamin Luka Kold Rasmussen
14. Christian Friedrich 
17. Malek Bakhit
18. Clement Mutahi Bischoff

Bænken:
7. August Wilquin Carlsson 
8. Mathias Jensen
11. Alexander Hvid
20. Mikkel Rohde Durlev
22. Marinus Larsen

U17-sejr med ny cheftræner
U17-holdet mødte ligeledes Vejle Boldklub på udebane, hvor det var deres første kamp med den nye cheftræner Menno van Dam i spidsen.

Kampen resulterede i en 3-1 sejr til Drengene fra Vestegnen. Holdet havde en fantastisk første halvleg, hvor både Erem Øzkul skød bolden i kassen i det 22. minut og Adam Claridge Jensen, som kort efter i det 31. minut fordoblede føringen. 

Menno van Dam fortæller om lørdagens kamp mod Vejle: 

- I de første 65 minutter af kampen har vi totalt kontrol over kampen. Vi presser dem godt og sidder godt på bolden med flere gode muligheder for at score. Holdets energi var rigtig god.

- Da vi går til pause snakker vi om, hvad vi kan forvente af det andet hold, der er bagud 2-0 og som vi forventer noget mere energi og pres fra. Her taler vi om, hvad vi skal gøre for at tage denne energi fra dem igen.  

Indskiftning på banen
Efter at være foran 3-0 lavede den hollandske cheftræner flere indskiftninger: 

- Vi lavede fem indskiftninger, så alle kunne få lov til at spille. Jeg vil gerne udvikle alle spillerne, og hvis man har muligheden for at lave indskiftninger, vil jeg gerne det. Nogle gange må man selvfølgelig også foretage indskiftninger for at ændre kampen. 

Anden halvleg bød på endnu et blågult mål, hvor André Escobar satte holdet yderligere i front til 3-0 i det 53' minut. Hjemmeholdet nåede dog at reducere til 1-3, da de scorede i det 84' minut. 

Tilfreds med spillernes præstation 
Det var selvsagt en glad cheftræner, som kunne fortælle om lørdagens kamp, hvor han i den anledning roste spillerne for deres præstation: 

- Jeg er meget tilfreds med spillernes præstation i weekenden. De gav en fantastisk energi og samarbejdede godt med staben. 

Næste kamp for U17-holdet tager sted lørdag d. 20 august, hvor de tager imod FC Nordsjælland. Den kamp forventer Menno at være svær, men ser stadig frem til den: 

- Det bliver en hård kamp mod FC Nordsjælland. De vandt deres første kamp 2-0 mod FC Midtjylland. Vi spiller dog hjemme og jeg stoler på vores spilleteknik. Jeg ser frem til kampen og håber selvfølgelig på en sejr.

Og selvom sejre ligger højt oppe på prioriteringslisten, har Menno et klart mål for spillerne: 
- Vi vil selvfølgelig gerne vinde kampe, men vores førsteprioritet er at udvikle spillerne og at få dem op på førsteholdet. 

Vejle Boldklub – Brøndby IF (U17)
0-1 Erem Øzkul
0-2 Adam Claridge Jensen
0-3 André Escobar
1-3

Startopstillingen:
2. Waldemar Bjergfelt
3. Erem Øzkul
4. Philip Søndergaard 
5. Lukas Larsen
7. Magnus Søndergaard 
8. Adam Claridge Jensen
9. Alfred Klamer
10. André Escobar
11. Jonathan Nanaosei Agyekum 
16. William Emil Krarup Sonne-Schmidt
23. Jakob Remark Wismann 

Bænken:
6. Oliver Sejer Lauritsen 
12. Gustav Johansen
14. William Holm
19. Alex Batista Lindström 
25. Viktor Sørensen

U15-nederlag i Vejle
Drengene på U15 fik et 5-1-nederlag i sæsonstarteren i Vejle. Holdet fik kampens første mål, da Elo Sandersen i 27’ minut satte bolden i kassen. Fornøjelsen skulle dog vise sig at være kort, da hjemmeholdet godt 10 minutter senere udlignede til 1-1.

Efter pausen gik det ned ad bakke, hvor anden halvleg bød på yderligere 4 mål af vejlenserne, og således endte kampens resultat på 5-1 i hjemmeholdets favør.

Næste kamp for U15-holdet er lørdag d. 3. september, hvor de møder OB hjemme kl. 12:30.

Vejle Boldklub 5-0 Brøndby IF
0-1 Elo Sandersen
1-1
2-1
3-1
4-1
5-1

Startopstilling
3. Pelle Hoekstra 
5. Gustav Ruby-Johansen
7. Ali Al-Najar
8. Sander Larsen
10. Viggo Poulsen
11. Elo Sandersen
13. Adam Choukri 
14. Magnus Karup Buades 
15. Casper Johan Hjorth Svart 
16. Alexander Bejer-Andersen
17. Markus Petersen

Bænken
4. Filip Vingaard 
9. Jacob Brøchner Ambæk
18. Malthe Pedersen