Masterclass-oversigt: U19 og U17 vinder i Esbjerg

13.09.2021 14:23

Både U17- og U19-holdet var lørdag en tur i Esbjerg, og begge kunne rejse hjem med en 2-1-sejr i bagagen.

Dermed er U17 og U19 fortsat ubesejrede på dansk jord i indeværende sæson. Allerede i morgen er U19-mandskabet tilbage i aktion, når det gælder et topbrag ude mod FC København. U17-holdets næste kamp er på lørdag, hvor AGF kommer på besøg.

I de yngre årgange var der også lutter sejre. U15 slog Esbjerg FB med 6-0, mens både U14 og U13 besejrede gæsterne fra Næstved IF. Sejrscifrene lød på henholdsvis 5-3 og 8-2.

U19 med tredje sejr i træk
Christian Sørensens tropper overvandt en skidt start, da U19-drengene trods et Esbjerg-mål efter bare fire minutter hentede sæsonens tredje triumf ud af tre mulige.

- Vi kommer meget hurtigt tilbage, og i det følgende angreb laver vi en stor chance, og efterfølgende har vi optræk til flere, før vi får et straffespark, som vi scorer til 1-1 på.

- Efter det presser vi fint på med en del afslutninger. Vi får 2-1-scoringen lige inden pausen på en afslutning fra kanten af feltet, siger Christian Sørensen.

Anden halvleg skulle udvikle sig til en mere rodet og jævnbyrdig affære, hvor dueller og skift i boldbesiddelsen prægede billedet. Heldigvis lykkedes det for os at forsvare føringen hjem.

Christian Sørensen havde gerne set sine spillere i højere grad udnytte de rum, som et højt pressende Esbjerg-mandskab efterlod i anden halvleg, men i evalueringen af sit holds præstation lægger cheftræneren særligt vægt på det gode spil før pausen.

- Jeg er i hvert fald tilfreds med vores første halvleg. Der ligger vi et fint tryk på Esbjerg FB, både med mange afslutninger og ved at holde dem godt væk fra chancer. Vi fik sat de ting i spil, som vi gerne vil have. Både i forhold til at ramme dem på nogle omstillinger og lave nogle fælder i presset, som gjorde lidt ondt på dem. Så det er vi glade for.

- Og så er vi super tilfredse med det udtryk og den adfærd, som drengene spiller med i anden halvleg. De kæmper benhårdt og løber ekstremt mange meter for at holde modstanderne væk.

I morgen kl. 15:30 venter så en kamp på Peter Bangsvej mod et ligeledes ubesejret FCK-hold.

- De har præsteret meget markant, så det bliver en god test. Det er altid fedt at møde FCK, lyder det fra Christian Sørensen, der har nøglerne til succes på plads.

- Vi skal blive ved med at være dygtige i vores pres. Vi skal tage vores omstillinger, men vi skal også kunne tage nogle beslutninger på bolden, som kan gøre, at vi holder fast i den i endnu længere perioder i kampen.

Senere på ugen møder U19-holdet også AGF. Den kamp spilles på lørdag kl. 13:00.

Esbjerg FB 1-2 Brøndby IF
1-0
1-1 Marinus Larsen (straffespark)
1-2 August Carlsson

Startopstilling:
2. Christian Friedrich
4. Cornelius Allen
6. Oliver Jeppe
8. Marinus Larsen
9. Yousef Salech
10. Mathias Kvistgaarden
11. Valdemar Kwasniak
12. Hjalte Andersen
14. Oscar Sejrup
16. Lucas Ziegler
18. Filip Andersen

Bænken:
1. Frederik Bach Jensen
3. Magnus Ravn
7. August Carlsson
13. Benjamin Luka Kold Rasmussen
17. Kasper Larsen
21. Joseph Mwamba

U17 vender tilbage med tre point
To scoringer i første halvleg sikrede U17-holdet en 2-1-sejr mod Esbjerg FB, i hvad der var drengenes første ligakamp i tre uger ovenpå deltagelsen i Scopigno Cup samt landsholdspausen.

- Det var en meget åben kamp, hvor begge hold gerne ville presse højt. Det giver os nogle store muligheder, som vi ikke får udnyttet. Vi er kun foran med 2-0 ved pausen og burde have scoret nogle mål mere, fortæller cheftræner Sune Jensen og fortsætter:

- Kampen var også ret åben i anden halvleg. Vi får skabt en masse store muligheder, men giver også lidt for mange store situationer væk. Vi burde have ført med et par mål mere, inden Esbjerg FB kommer på 2-1 med et kvarter igen. Det gav lidt spænding til sidst.

U17-spillerne fik en flyvende start på sæsonen med en 8-0-sejr over AC Horsens 21. august og tøvede heller ikke, da de i lørdags kom anderledes under pres.

- Drengene reagerede godt. Nu har vi ikke haft så mange kampe, heller ikke sidste år, som lå og vippede, så det reagerede de rigtig godt på. De holdt fint fokus og holdt spændingsniveauet på et passende sted, forklarer Sune Jensen, som dog samtidig mener, at spillerne kan levere endnu bedre.

- Det var en ok præstation uden at være helt i top. Vi leverede på et fint niveau, men langt fra det niveau, som vi kan. Vi har lidt at arbejde med frem mod AGF på lørdag.

Og hvad skal U17-drengene så specifikt arbejde med og gøre bedre i den kommende runde?

- Vi skal være en del bedre i forhold til vores kompakthed, så vi får bedre omstillingsmuligheder. Og så skal vi være bedre på bolden, slår Sune Jensen fast.

Kampen mod AGF afvikles på hjemmebane og sparkes i gang kl. 15:30.

Esbjerg FB 1-2 Brøndby IF
0-1 Bertram Kvist
0-2 Noah Nartey
1-2

Startopstilling:
1. Malthe L. Schou
2. Malek Bakhit
3. Mikkel Durlev
5. Matteo Grosso
6. Ludwig Vraa
8. Mathias Jensen
10. Bertram Kvist
11. Mads Beyer
14. Benjamin Kold
19. Erem Øzkul
26. Noah Nartey

Bænken:
7. Patrick Allentoft
15. Kean Tran
16. Noah Emil Sømmergaard
18. Saman Jalaei
20. Adam Claridge Jensen