Robert Hendel

Masterclass-oversigt: U19 sejrer - ærgerlige U17-nederlag

05.10.2021 15:57

De seneste to uger har budt på blandede resultater for vores U19- og U17-hold. U19 vandt mandskabets enlige kamp i denne periode med 4-1 i Haderslev, mens U17 efter en knusende 7-1-sejr samme sted tabte den foregående uges opgør til FC København og Vejle Boldklub.

De øvrige ungdomshold tegnede sig for følgende resultater:
U15:
SønderjyskE 7-5 Brøndby IF
Brøndby IF 1-4 Vejle Boldklub
U14:
Brøndby IF 1-2 Farum BK
Brøndby IF 3-3 HB Køge
U13:
Brøndby IF 6-3 Farum BK
Brøndby IF 8-0 HB Køge

U19 tilbage på sporet
U19-drengene sejrede for første gang i tre kampe, da SønderjyskE i forrige weekend blev besejret med overbevisende 4-1 i Haderslev. To scoringer før pausen lagde fundamentet, og trods en sønderjysk reducering kort inde i anden halvleg formåede Christian Sørensens tropper at køre sejren i hus.

- Vi har et fint spilovertag og laver en del chancer indtil det første mål. Jeg var rigtig tilfreds med den første halve time. Derefter spiller vi under niveau og sjusker i den resterende del af første halvleg. Så pausen kom belejligt for at reparere på det.

- Vi kom fint ud til anden halvleg. Vores pres sad godt, og vi skabte to store chancer, som vi så ikke scorede på. Der skulle vi have lukket kampen. I stedet scorede de til 1-2 på en omstilling. Det gav kampen nyt liv. Vi skiftede så tre mand, og det gav os momentum tilbage. Kort efter fik vi afgjort kampen med 3-1-målet, og derfra havde vi overtaget. Så det var en fortjent sejr, men også en sejr, hvor vi igen havde nogle mentale udfald, der godt kunne have bragt os i større problemer, end vi burde have været i, siger cheftræneren.

I den forgangne runde måtte vi tage til takke med 1-1 mod AGF, og sammenlignet med det opgør var Christian Sørensen særligt tilfreds med spillernes indsats uden bold samt målrettede vindermentalitet.

- Vi havde fokus på at skulle genvinde bolden og dermed holde trykket på deres halvdel. Vi vidste, at de gerne ville straffe os på omstillinger. Vi var rigtig tilfredse med vores genpres. Det havde vi arbejdet med efter kampen mod AGF.

- På forhånd var vi også klar over, at det ville blive en vanskelig kamp, så vi gik efter at efterlade alt på banen. Vi ønskede at se et hold, der kæmpede og arbejdede hårdt for tingene hele tiden. Det gjorde vi med undtagelse af de små udfald undervejs.

Sejren over SønderjysE har sendt os op på fjerdepladsen i U19-ligaen, blot tre point efter Silkeborg IF på andenpladsen.

- Starten har været fin. Vi har blandt andet skullet bruge den på at blive klogere på vores eget niveau. Vi har hovedsageligt mødt og slået holdene i subtoppen, og det er vi selvfølgelig tilfredse med. Men vi har også bemærket, at vi skal præstere vores bedste i hver kamp for at blive ved med at vinde og præstere. Vi er tilfredse med fire sejre, men vi kigger også fremad på, hvad vi skal gøre for at fortsætte med at hente point, fortæller Christian Sørensen, inden han opsummerer:

- Samlet set har vi været tilfredse med præstationerne indtil videre, men selvom vi ligger okay til lige nu, så har vi ikke toppet i vores præstationer på noget tidspunkt i denne sæson. Det vil vi selvfølgelig gerne i den sidste del af året.

SønderjyskE 1-4 Brøndby IF
0-1 August Carlsson
0-2 Yousef Salech
1-2
1-3 Yousef Salech
1-4 Oscar Sejrup

Startopstillingen:
1. Jonathan Ægidius
2. Christian Friedrich
4. Cornelius Allen
6. Oliver Jeppe
7. August Carlsson
8. Marinus Larsen
9. Yousef Salech
13. Benjamin Luka Kold Rasmussen
18. Filip Andersen
20. Malek Bakhit
22. Bertram Kvist

Bænken:
3. Magnus Ravn
11. Valdemar Kwasniak
14. Oscar Sejrup
16. Malthe L. Schou
19. Solomon Opoku
21. Joseph Mwamba

 

U17 vinder og taber
Præcis som U19-holdet kunne U17-mandskabet 25. september rejse fra Haderslev med tre point. En overlegen sejr på 7-1 blev det til.

- Vi sidder godt på dem. Vi dominerer dem både med og uden bold. Vi får erobret bolden på nogle gode steder, hvor vi kan lave nogle omstillinger, men får også bygget nogle gode angreb op. Så det var en god præstation, forklarer cheftræner Sune Jensen om gevinsten i Sønderjylland.

I onsdags gjaldt det så sæsonens første Derby, og dette fik en uheldig start, da en FCK-spiller slog nakken efter bare to minutter, hvilket sendte begge hold tilbage i omklædningsrummene. Da de 22 spillere vendte tilbage på banen, var det FCK, som greb initiativet, og selvom vi senere skulle stordominere en intens anden halvleg, måtte vores U17-drenge indkassere sæsonens første nederlag.

- FCK kom bedst ud, men det var ikke sådan, at de var voldsomt dominerende. Vi også nogle chancer, men derefter var de skarpest og scorede tre mål inden pausen. Det gav selvfølgelig en svær start på anden halvleg.

- Alligevel kom vi godt ud og fik skabt nogle kæmpe chancer. Vi ramte indersiden af stolpen og havde nogle situationer, hvor vi burde score. Desværre fik vi ikke scoret det tidlige 1-3-mål. Det kom så lidt senere. Det var spil til ét mål. Vi pressede FCK helt ned og fik scoret til 2-3, men først i det 90. minut. Så der var ikke meget tid til at udligne.

Efter det store overtag i anden halvleg understreger Sune Jensen, at kampens udfald efterlod ham med en bitter smag i munden.

- Det var en mega ærgerlig fornemmelse. De var ikke markant bedre end os i første halvleg, og så stod vi og var bagud med 3-0 ved pausen. De skulle måske have ført med et enkelt mål. Så havde det været en anden slags anden halvleg. Selvfølgelig var det godt med en god anden halvleg, men vi går altid efter at vinde kampene.

Ovenpå Derby-nederlaget skulle drengene rejse sig i en hjemmekamp mod Vejle Boldklub – men den kamp skulle lige fra første fløjt udvikle sig til en frustrerende en af slagsen.

- De scorer på et kanonflot langskud efter to minutter. Derfra presser vi på. Jeg har talt, at vi har ni store chancer i første halvleg, så at vi slet ikke får scoret i den periode er helt unormalt for os.

- Vi fortsætter i anden halvleg og får lavet nogle store chancer og kommer på 1-1. Desværre lige efter det får de et frispark, hvor de scorer til 2-1. Vi presser på igen, men får ikke puttet den over stregen. Vi var langt bedre end Vejle. De havde kun to afslutninger på vores mål, men alligevel taber vi 2-1, lyder det fra Sune Jensen.

I minutterne efter nederlaget fremhævede cheftræneren dog en vigtig pointe for sine spillere.

- Jeg sagde til spillerne, at man altid har én kamp i sæsonen, hvor man styrer det hele og alligevel sætter point til. Desværre for os faldt den lige i kølvandet på FCK, så det var ærgerligt. Men jeg kan ikke sætte noget på præstationen – den var flot.

Trods de to nederlag i træk finder cheftræneren netop trøst i, at truppens præstationer har været ganske gode. Chancerne er blevet kreeret, og nu vil spillerne bruge de kommende uger på at skærpe afslutningerne.

- Vi er mega ærgerlige, fordi vi følte, at vi skulle have haft mere med. Men jeg er overhovedet ikke nervøs for, at spillerne ikke vil kunne sparke bolden i kassen i fremtiden. Vi føler, at vi har præsteret til mere, end vi har fået. Det skal vi holde fast. Sæsonen er lang endnu, så vi holder snuden i sporet og arbejder videre, siger Sune Jensen, som generelt er begejstret for det spillermateriale, som han har arbejdet med i de seneste tre måneder.

- Spillerne bliver bare bedre og bedre. Det gode ved den her trup er, at vi har så mange dygtige spillere. Mere end bare 10-15. Så de presser hinanden på den gode måde. Der står altid en lige på tæerne af ham, som spillede den seneste ligakamp. Og bagved ham står der endnu en dygtig spiller. Så vi har mange dygtige spillere, der presser hinanden på en god måde.

Både U19- og U17-holdet fortsætter sæsonen om 11 dage med udekampe i Randers.

SønderjyskE 1-7 Brøndby IF
0-1 Mads Beyer
0-2 Mads Beyer
0-3 Benjamin Kold
1-3
1-4 Oscar Schwartau
1-5 Benjamin Kold
1-6 Mikkel Durlev
1-7 Patrick Allentoft

Startopstillingen:
1. Noah Emil Sømmergaard
3. Mikkel Durlev
4. Lauge Gülstorff Pedersen
5. Matteo Grosso
6. Ludwig Vraa-Jensen
8. Mathias Jensen
10. Noah Nartey
11. Mads Beyer
13. Oscar Schwartau
14. Benjamin Kold
15. Kean Tran

Bænken:
2. Waldemar Bjergfelt
7. Patrick Allentoft
9. August Harritsø
16. Rasmus Sommerlund Eriksen
17. Adam Claridge Jensen

 

FC København 3-2 Brøndby IF
1-0
2-0
3-0
3-1 Benjamin Kold
3-2 Patrick Allentoft

Startopstillingen:
2. Malek Bahkit
3. Mikkel Durlev
4. Lauge Gülstorff Pedersen
6. Ludwig Vraa-Jensen
8. Mathias Jensen
9. Noah Nartey
10. Bertram Kvist
11. Mads Beyer
14. Benjamin Kold
15. Kean Tran
16. Noah Emil Sømmergaard

Bænken:
1. Malthe L. Schou
5. Matteo Grosso
7. Patrick Allentoft
13. Oscar Schwartau
20. Adam Claridge Jensen

 

Brøndby IF 1-2 Vejle Boldklub
0-1
1-1 Oscar Schwartau
1-2

Startopstillingen:
1. Malthe L. Schou
2. Malek Bahkit
3. Mikkel Durlev
4. Lauge Gülstorff Pedersen
6. Ludwig Vraa-Jensen
8. Mathias Jensen
11. Mads Beyer
13. Oscar Schwartau
14. Benjamin Kold
17. Lukas Larsen
20. Adam Claridge Jensen

Bænken:
9. August Harritsø
10. Noah Nartey
15. Kean Tran
16. Rasmus Sommerlund Eriksen